Iga Swiatek câștigă turneul de la Doha în stil de mare campioană

Iga Swiatek câștigă turneul de la Doha în stil de mare campioană

Tenismena poloneză Iga Swiatek a câștigat detașat finala turneului WTA disputată la Doha, Qatar, după ce a trecut fără mari emoții de estona Anett Kontaveit, locul 7 mondial WTA.

Swiatek, deja campioană de Roland Garros la doar 19 ani, a învins-o pe sportiva din țările baltice repede, cu scorul de 6-2, 6-0, în doar 66 de minute.

Sunt 1000 de puncte extrem de utile pentru locul 8 în lume în clasamentul WTA, care începând de luni va urca până pe locul 4, egalându-și astfel cea mai bună clasare din carieră.

Este a doua finală reușită recent de Kontaveit, care triumfase acum două săptămâni în finala de la Sankt Petersburg cu Maria Sakkari, în trei seturi. Totuși, pentru estonă va fi începând de luni o urcare în top 5 mondial WTA, de departe cel mai bun loc ocupat de aceasta vreodată.

ADVERTISING

Pentru circuitul WTA urmează turneul de la Lyon, Franța, acolo unde le avem pe tablou pe româncele Bara, Bogdan și Cîrstea.

Este al doilea titlu de tip Masters 1000 pentru Iga în cariera sa. Poloneza va încasa un cec în valoare de 380.000 de dolari.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!