Horia Tecău, în lacrimi după ultimul său meci din carieră: A fost minunat să trăiesc aceste momente

Horia Tecău, în lacrimi după ultimul său meci din carieră: A fost minunat să trăiesc aceste momente

Horia Tecău și-a câștigat ultimul său meci din carieră, cel din Cupa Davis la dublu cu Peru, acolo unde a făcut pereche alături de Marius Copil, o partidă după care România va merge la barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis.

Copil și Tecău au câștigat cu scorul de 2-1, scor 4-6, 6-3, 6-2, iar la final, organizatorii i-au făcut o frumoasă surpriză lui Horia, cel care la 36 de ani a decis să își agațe racheta în cui.

Aceștia au pus pe tabela din Sala Polivalentă imagini din vasta carieră a lui Horia, însoțite și de un mesaj al unui tânăr tenismen de 14 ani, pe nume Filip, care i-a transmis lui Tecău că își dorește să devină un mare campion precum a fost el.

ADVERTISING

"Vă mulțumesc pentru această surpriză, a fost minunat să trăiesc aceste momente și să ascult un copil mic inspirat de mine. La sfârșitul zilei, pentru asta o facem. Încercăm să aducem bucurie, să motivăm tinerii să se încline către sport, sănătate, și chiar performanță pentru cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public și mereu am fost alături de ei, e minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale. Mulțumesc că ați fost aici cu mine astăzi, ar fi fost altfel fară voi în tribună. Vă mulțumesc că ați creat acest moment, e o bucurie pentru mine.

Multă lume care mi-a fost alături a stat aici toată ziua. Dacă aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera sau performanța în orice mod... Multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi, echipă, staff, federație, public", a transmis sportivul nostru, vizibil emoționat.

La finalul acestor cuvinte, Tecău a lăsat de înțeles totuși că ar mai putea juca o partidă, aceea de anul viitor din meciul de baraj pentru turneul final, care se va disputa în luna februarie: "Vă mulțumesc încă o dată, mă voi opri până nu mă emoționez prea tare, și în această campanie de Cupa Davis mergem înainte și se pare că vă mai fi încă un meci. Și pentru acest moment aș vrea să invit echipa și toată lumea care a fost alaturi de mine să facem o poză împreună pe teren, să ne bucuram de acest moment împreună", a mai adăugat sportivul născut la Constanța.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!