Harlem Gnohere a ținut să lămurească și el problema rasismului în România, după cazul provocat de Colțescu în Champions League

Harlem Gnohere a ținut să lămurească și el problema rasismului în România, după cazul provocat de Colțescu în Champions League

Fostul mare atacant din Liga 1 de la FCSB și Dinamo, Harlem Gnohere a ținut să vorbească și el despre problema rasismului din România, vis-a-vis de scandalul care e acum pe buzele tuturor și care îl are ca actor principal pe Sebastian Colțescu.

Gnohere, 32 de ani, ajuns acum în Belgia, la Mouscron, a intrat în direct la o televiziune de sport din România pentru a încerca să lămurească anumite probleme cu care el însuși chiar a fost confruntat.

Urs Meier îi critică pe turci, după cazul de rasism în care e implicat Sebastian Colțescu

ADVERTISING

Vârful francez cu origini ivoriene a comentat la emisiunea ”Fotbal Club” acest caz al lui Colțescu, apărut în cadrul meciului de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul BB:

”Eu am precizat că România nu e rasistă. Mi-au scris suporteri de aici că și cum aș fi declarat eu că România e rasistă. Am insistat însă că arbitrul nu l-a interpelat pe Webo în legătură cu culoarea pielii.

Înțeleg bine limba română, nu a folosit un termen jignitor. Nu te poți însă adresa așa. Un oficial nu poate să-i zică așa unui jucător. Trebuie să-i zică pe nume sau să-l desemneze direct”, a spus Gnohere, mare golgheter pentru echipa roș-albastră din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat și care a fost marea eroare, în opinia sa, comisă de centralul Ovidiu Hațegan, dar și cum l-a perceput el pe Colțescu pe vremea când evolua în Liga 1.

”Hațegan a greșit. Trebuia să-i asculte pe cei de la Istanbul BB. I-a ascultat doar pe cei din brigada lui de arbitri, asta i se reproșează în Franța. Nu a fost reactiv, doar a acordat un cartonaș roșu și nu a ascultat ce se întâmplă. Centralul a fost depășit de evenimente. Nici când jucam la FCSB și suporterii lui Dinamo au imitat sunetele de maimuță la adresa mea el nu a intervenit. Colțescu a fost mereu arogant, nu puteai comunica cu el. Cu Hațegan nu am avut niciodată probleme”.

Continuarea declarației lui Harlem Gnohere, făcută la televiziunea DigiSport, vineri seara.
ADVERTISING

Momentan, UEFA nu a luat o decizie în ceea ce îl privește pe Colțescu, cel mai probabil aceasta va fi luată în următoarele 10 zile și prezentată de inspectorul desemnat pentru acest caz Comisiei de Etică și Disciplină.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Radu Paraschivescu explică de ce nu îl consideră rasist pe Sebastian Colțescu

Cum l-a numit Jose Mourinho pe Ovidiu Hațegan și ce spune despre Sebastian Colțescu

Ana Ciceală, despre companiile municipale înfiinţate de Firea: Au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii. Un carusel al furtului, cu pierderi enorme

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!