Ana Ciceală, despre companiile municipale înfiinţate de Firea: Au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii. Un carusel al furtului, cu pierderi enorme

Ana Ciceală, despre companiile municipale înfiinţate de Firea: Au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii. Un carusel al furtului, cu pierderi enorme

Liderul consilierilor generali USR, Ana Ciceală, afirmă că s-au produs ”pierderi enorme” de către companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care ”au fost un paravan pentru furt” și ”au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii”.

Companiile au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii şi au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredinţare directă de la tot felul de clienţi politici şi au vândut chiar şi mai scump către Primărie şi instituţiile din subordine”, a scris Ana Ciceală pe Facebook.

Practic, s-a putut frauda de două ori: o dată la contractele cu instituţiile publice, care au putut fi umflate nejustificat, şi a doua oară în etapa de subcontractare către agenţi privaţi care au fost selectaţi nu pe procedura de achiziţii publice, ci pe şpăgi şi interese”.

Ana Ciceală

Liderul consilierilor USR afirmă că pierderile sunt enorme.   

”Am avertizat că asta urma să se întâmple, din păcate administraţia Firea – PSD a mers mai departe. Iar pierderile sunt enorme. Banii bucureştenilor au fost deturnaţi nu doar prin cei 600 de milioane de euro daţi ca împrumuturi şi majorări de capital către companii, ci şi prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei”, a mai scris Ciceală.   

Află mai multe despre:

Primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat, în repetate rânduri, că cele mai multe companii municipale vor fi desfiinţate, existând un acord politic în acest sens.   

Nicușor Dan: Cele mai multe companii municipale vor intra în lichidare. Dar unii oameni trebuie păstrați

Nicuşor Dan a mai precizat că pentru desfiinţarea companiilor municipale trebuie mai întâi să se întrunească Consiliul General al Capitalei.    

”Asta e ceva ce ţine de Consiliul General, eu sper ca în curând, majoritatea din Consiliul General să numească noile Adunări Generale care să numească noile Consilii de Administraţii cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele şi bineînţeles, acolo unde sunt colective importante de oameni şi valoroase, să le aducă către administraţie”, a declarat Nicuşor Dan.