Guvernul anunță investiții în fotbalul românesc, după performanța de la EURO 2024: "Modelul lui Hagi, unul de succes"

Guvernul anunță investiții în fotbalul românesc, după performanța de la EURO 2024: "Modelul lui Hagi, unul de succes"

Guvernul României pregătește investiții în fotbalul juvenil din România, după performanța reușită de echipa națională la EURO 2024.

Marcel Ciolacu, șeful Guvernului României, a dezvăluit că urmează investiții în zona de copii și juniori, în fotbalul românesc, și a explicat care va fi susținerea pe care o vor primi cluburile.

Meciurile României de la EURO 2024 l-au făcut Ciolacu, care a lăudat proiectul dezvoltat de Gică Hagi - academia de fotbal care îi poartă numele -, să își dea seama că sportul românesc merită ajutor din partea statului pentru a avea performanțe din ce în ce mai bune.

ADVERTISING

“Cred că după performanța fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat în noi toţi şi emoţie, şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi.

De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de Federaţia Română de Fotbal sau de cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu.

ADVERTISING

Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii şi juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes, pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la academia de la Constanţa. Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo. Trebuie să recunoaştem asta şi să ne închinăm în faţa lui Hagi. Să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional“, a spus premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!