Gică Popescu, revoltat de decizia care tocmai s-a luat în sportul din România: "Este imposibil să o pui în practică"

Gică Popescu, revoltat de decizia care tocmai s-a luat în sportul din România: "Este imposibil să o pui în practică"

Gică Popescu, președinte la Farul Constanța, este indignat de ultima decizie din fotbalul românesc și nu numai, aceea de a impune obligativitatea ca 40 la sută din componenţii unei echipe, într-un meci oficial, să fie români.

O decizie luată joi de ministrul Sportului, Eduard Novak, care a anunțat că regula urmează să fie pusă în aplicare chiar cu sezonul 2022-2023.

Popescu, jucător legendar al naționalei României sau al celor de la FC Barcelona, a adus și argumente în sprijinul ideii sale că această regulă nu poate fi pusă în aplicare: ”Mi se pare că ministrul Novak a luat o hotărâre fără să întrebe federaţiile importante. Eu cred că atunci când vrei să iei o astfel de decizie e important să întrebi, pentru că s-ar putea că la handbal de exemplu toate echipele să aibă 80% strâini cu contracte sau la fotbal, cum e CFR Cluj sau Sepsi. Poate au contracte pe şase ani de zile.

ADVERTISING

FRF reacționează după declarațiile făcute de Eduard Novak

În momentul în care iei decizii de o asemenea importanţă, nu poţi fără să consulţi toţii actorii. Campionatul începe într-o săptămână, este imposibil de pus în aplicare o astfel de decizie”, a declarat Gică Popescu pentru televiziunea PrimaSport.

Și oficialii lui CFR Cluj s-au opus acestei idei, prin vocea președintelui Cristi Balaj, la fel și președintele AFAN, sindicatul jucătorilor de fotbal din România.

Iar "Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului", se arată într-un comunicat al FRF.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!