FRF reacționează după declarațiile făcute de Eduard Novak

FRF reacționează după declarațiile făcute de Eduard Novak

Federația Română de Fotbal a oferit prima reacție după ce Ministerul Sportului a anunţat, joi, că începând cu sezonul 2022-2023 impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă.

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul ministru Carol Novak.

“După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români”, a declarat Eduard Novak, conform Agerpres.

ADVERTISING

Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului", se arată într-un comunicat al FRF.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇