Gică Popescu dezvăluie motivul real pentru care Hagi l-a dat afară pe Ruben de la Barrera

Gică Popescu dezvăluie motivul real pentru care Hagi l-a dat afară pe Ruben de la Barrera

Gică Popescu a dezvăluit motivul real pentru care Gică Hagi a hotărât să îl dea afară pe antrenorul spaniol Ruben de la Barrera.

Potrivit spuselor lui Popescu, Hagi a fost deranjat de faptul că Barrera nu l-a consultat deloc.

"Când l-am ales pe Ruben a fost o compatibilitate de viziune fotbalistică. Gică a implementat sistemul Ajax, Barcelona, care a funcţionat când a fost la cârma echipei. Nu ne-am băgat peste Ruben. Îl mai întrebam, sporadic, dacă mai are nevoie de ceva. Nu a ştiut să profite de prezenţa noastră, de prezenţa lui Gică, cel care era acolo.

ADVERTISING

Nu i-a dat un telefon lui Gică să-l întrebe. A luat nişte decizii normale, dar în timpul meciurilor era pe dos. Când am luat hotărârea, am luat cifrele de la Instat şi ne-am speriat. Lucrurile arătau foarte rău şi am luat decizia ca lucrurile să n-o ia la vale mai rău. Căzusem la posesie, la atacuri, ne îndepărtasem de la folosofie. Noi am fost foarte bine intenţionaţi", a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Apoi, Popescu a explicat cum s-a ajuns la varianta Mireca Rednic.

"Mircea Rednic a fost propunerea lui Gică Hagi. Partea tehnică e a lui Gică, ne consultăm, dar decizia în numirea antrenorilor îi aparţine. Am fost de acord, pentru că îl ştiam pe Mircea. Mereu, echipa care l-a surprins tactic a fost condusă de Mircea. Suntem convinşi că va reuşi", a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISING

La finalul anului trecut, Ruben de la Barrera a oferit prima reacție după ce a fost dat afară de Gică Hagi de la Viitorul Constanța.

Chiar dacă a rezistat doar câteva luni la Viitorul, De la Barrera a afirmat că privește experiența din România ca fiind una pozitivă.

„A fost ceva pozitiv, am lucrat împreună cu Hagi și Popescu. E foarte important să ai în jur astfel de oameni. M-am bucurat din plin de această experiență. Viitorul este o echipă cu mulți jucători tineri, un club care trebuie să formeze jucători, să-i promoveze din academie. Liga 1 are patru echipe puternice, iar apoi toate echipele au 2-3-4 jucători importanți. E o ligă echilibrată, în care oamenii iubesc fotbalul. Fotbalul este atractiv și interesant.

ADVERTISING

A fost foarte bine să lucrez cu Hagi și Popescu, m-au ajutat mult. Sunt oameni de fotbal, mi-au fost alături zi de zi. Am încercat să jucăm într-un mod cât mai atractiv, au fost aspecte pozitive”, a spus Ruben de la Barrera la emisiunea Hacemos Cantera.

La finalul lunii noiembrie, Gică Hagi a anunțat că l-a dat afară pe antrenorul Ruben de la Barrera.

Regele a luat această decizie din cauza rezultatelor negative din startul acestui sezon.

La acel moment, Viitorul ocupa locul 7, cu 16 puncte în 11 etape, iar jocul nu mergea. De asemenea, Viitorul a fost eliminată din Cupa României de Dinamo.

Echipa a fost preluată de Mircea Rednic, dar nici el nu a redresat-o.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇