Gică Hagi, mesaj de susținere pentru Cristina Neagu: ”Trebuie să câștige unul-două milioane de euro pe an!”

Gică Hagi, mesaj de susținere pentru Cristina Neagu: ”Trebuie să câștige unul-două milioane de euro pe an!”

Gică Hagi, patronul și antrenorul celor de la Farul Constanța, a avut o reacție de susținere pentru marea handbalistă româncă Cristina Neagu, aleasă de mai multe ori cea mai bună jucătoare din lume.

Conducătorul dobrogenilor a vorbit despre reacţiile apărute în spațiul public atunci când s-a aflat că handbalista Cristina Neagu câştigă 250.000 de euro, el considerând aceasta o sumă ridicolă. În opinia sa, un sportiv de talia lui Neagu ar trebui să câștige peste 1-2 milioane de euro pe an.

„Cea mai bună handbalistă din lume, Messi al hanbalului, v-aţi mirat de ce câştigă 300 sau 250 de mii de euro. Domnilor, hai să ne trezim odată, vă rog frumos, ce atâta invidie şi atâta răutate? Ea trebuia să câştige un milion pe an, două milioane pe an. Chiar aşa ne ducem în jos, până unde?

ADVERTISING

Messi al handbalului, cea mai bună sportivă din lume, oare cât câştiga dacă era în altă parte? E incredibil câtă invidie şi câtă răutate, când de fapt ea trebuia să fie cea mai bine plătită, să aibă cinci sponsori, cei mai mari din România, dacă e Messi, cea mai bună din lume. Şi noi eram invidioşi de ce câştigă ea 250 de mii? E incredibil”, a declarat Hagi, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, înaintea meciului de luni dintre Farul și FCSB.

El a vorbit și despre situația din fotbalul românesc, una deloc roz, în care nu sunt bani, remarcând faptul că trebuie să ajungă în acest sport oameni dornici să învestească, și sume chiar foarte mari: ”De ce cluburile la noi nu se cumpără, de ce nu intră oamenii cu bani, care au bani, care cheltuie pe maşini 500 de mii, un milion? De ce nu vin? Sportul nu e social, nu, e indiferenţă. Dar după aia media ne critică, jucători, antrenori, cine e ăla, ce joacă, de unde e, cum face.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trebuie să-i oferi o garanţie, trebuie să dai o continuitate, trebuie să existe proiecte de dezvoltare. Nu se face de azi pe mine nimic, totul se face în timp, cu tineri şi cu talent”, a explicat Hagi.

CSM București, cu o Neagu în mare formă, a învins sâmbătă seara la Gyor în Liga Campionilor, scor 26-24.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!