Gică Hagi cere excluderea definitivă a trei jucători de la echipa națională: "Nu sunt români"

Gică Hagi cere excluderea definitivă a trei jucători de la echipa națională: "Nu sunt români"

Gică Hagi a cerut ca trei jucători români să fie excluși pe viață de la echipa națională.

„Regele” a avut un discurs virulent în momentul în care a aflat că trei jucători au refuzat convocările la acțiunile echipei naționale din această perioadă.

Mijlocașul Cătălin Cârjan de la Arsenal Londra a refuzat să se prezinte la lotul U-20 după ce a aflat că nu va mai fi convocat la U-21. De asemenea, Andrei Coubiș (AC Milan) și Daniel Boloca (Frosinone) vor să joace pentru Italia în loc de România. Ei au intrat astfel în gura lui Gică Hagi, care a cerut să nu mai fie chemați niciodată la echipa națională.

ADVERTISING

”Nu pot să accept jucători care au crescut în străinătate și uită că sunt români. Uitați-i! Nu sunt români. A fi român înseamnă că oricând te cheamă, trebuie să răspunzi. Ei sunt români, nu sunt italieni. Naționalitatea lor e română. Sunt români sută la sută. Nu vorbesc de cât sunt de valoroși. Dintre ei sunt jucători care îmi plac foarte mult, dar nu putem sa ne rugăm de un jucător. Dacă vrei să vii, bine, dacă nu, să fii sănătos, fă performanță unde vrei, dar nu ne rugăm. Avem jucători buni, care joacă în țară! Foarte, foarte buni. E o pierdere când un jucător e valoros, când iubește România, când dă totul.

ADVERTISING

Când selectezi, e bine să chemi jucători foarte buni, dar nu uitați un singur lucru, echipa câștigă trofee, jocul colectiv câștigă trofee și aduce performanță. El poate să se exprime mai bine dacă are o echipă în spate. Ăsta e secretul, să știi să formezi o națională cu jucători cu personalitate și pasiune, care să joace cu iubire, nu să te amenințe că nu vine la națională. Prea multă discuție despre acești jucători de care se pare că ne rugăm. Unde au jucat acești jucători? Nu au un meci în Liga 1, nu au un meci internațional”, a spus Gică Hagi, la emisiunea Digi Sport Special.

ADVERTISING

Coubiș a fost chiar convocat la loturile de juniori ale Italiei, după ce în trecut a jucat pentru România. El a fost nemulțumit că nu e tratat ca un star.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!