Fundașul Ngezana este chemat la naționala țării sale după prestațiile de la FCSB: ”De ce e ignorat?”

Fundașul Ngezana este chemat la naționala țării sale după prestațiile de la FCSB: ”De ce e ignorat?”

Siyabonga Ngezana, fundașul central al celor de la FCSB, este propus la naționala Africii de Sud de către presa din această țară după prestațiile foarte bune pe care jucătorul de 26 de ani le-a avut în campionatul României.

Ngezana, adus vara trecută de la Kaizer Chiefs pentru suma de 600.000 de euro, a avut în cea mai mare parte prestații solide la vicecampioana României, ajungând în scurt timp titular incontestabil, mai ales după accidentarea lui Chiricheș.

Sud-africanii consideră că Ngezana poate fi o variantă ideală pentru naționala Africii de Sud, care va începe de sâmbătă campanie de calificare la CM 2026, într-un meci acasă cu Beninul: ”Fundașul s-a adaptat mai greu în Europa, dar apoi a devenit un element important în formația de start a celor de la FCSB, echipă se luptă pentru titlu în SuperLiga României.

ADVERTISING

Ngezana a fost recent desemnat cel mai bun jucător din prima rundă a Cupei României, după prestația sa excelentă pentru bucureșteni. Poate fi o opțiune bună pentru defensiva Bafana”, scriu cei de la Goal.

Naționala Africii de Sud e antrenată de selecționerul belgian Hugo Broos.

Această analiză a celor de la Goal vine în contextul în care Siyabonga Ngezana a fost declarat recent de către o altă publicație din Africa de Sud drept „cel mai bun jucător sud-african din Europa”.

Ngezana are și un gol marcat recent pentru FCSB, în meciul de Cupă cu FC Bihor, scor 2-0.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!