FRF clarifică situația lui Mihai Pintilii după ce a fost promovat antrenor la FCSB

FRF clarifică situația lui Mihai Pintilii după ce a fost promovat antrenor la FCSB

Federația Română de Fotbal a venit cu precizări după ce FCSB a anunțat că Mihai Pintilii va fi păstrat în funcția de antrenor principal.

Consilierul federal Andrei Vochin a anunțat că FCSB va fi amendată, iar Pintilii va risca suspendări, dacă Pintilii va fi promovat oficial ca antrenor.

"Dacă are licenţă B s-ar presupune că e antrenor şi ar putea da indicaţii, dar nu ştiu cum poate fi angajat ca antrenor, dacă nu are carnetul de antrenor conform legii româneşti. (n.r. - în Moldova nu e necesar carnetul de antrenor pentru a dobândi licenţa B).

ADVERTISING

În esenţă, indicaţiile trebuie date de antrenorul principal. Sigur că din când în când mai pot fi şi antrenorii secunzi, se ridică de pe bancă, dar din când în când. Nu doar el se ridică. Poenaru, Croitoru…

(n.r. - Pintilii poate sta aşa, în situaţia actuală?) În mod normal, nu şi în mod normal la orice sesizare păţeşte ce au păţit şi ceilalţi, Prepeliţă, Croitoru, au plătit amenzi cluburile. Riscă amenzi, riscă suspendări toţi aceşti antrenori şi primesc, iar cluburile angajează în continuare antrenori care nu au licenţa ncesară locului în care antrenează", a spus Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, despre situaţia lui Mihai Pintilii la FCSB, pentru Orange Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mihai Pintilii nu are licența Pro, astfel că FCSB va fi nevoită să aducă un nou principal în acte, cel mai probabil Leo Strizu.

Pintilii are două victorii în cele două meciuri de campionat. De asemenea, are un eșec în Conference League și un rezultat de egalitate.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!