Franța ar putea schimba selecționerul după finala Cupei Mondiale

Franța ar putea schimba selecționerul după finala Cupei Mondiale

Echipa de fotbal a Franţei „este înainte de orice altceva, iar eu sunt în serviciul ei”, a declarat, sâmbătă, în ajunul finalei Cupei Mondiale 2022 cu Argentina, selecţionerul Didier Deschamps, afirmând că este „bucuros că se află în funcţie”, fără a se gândi la viitorul său.

Contractul selecţionerului, aflat în funcţie din 2012, expiră la finele lunii decembrie. Preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet, asigurase că Deschamps va avea toată susţinerea pentru mai departe în cazul unei calificări în ultimul act al finalei Cupei Mondiale, informează AFP.

ADVERTISING

"Echipa Franţei a fost mereu cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în viaţa profesională, în viaţa de jucător şi apoi ca selecţioner. Acum au trecut 10 ani. Este o pasiune, cel mai înalt nivel. Şi sunt foarte fericit în această funcţie", a adăugat selecţionerul în vârstă de 54 de ani în cadrul unei conferinţe de presă.

Dar el a evitat să vorbească despre situaţia sa personală înaintea meciului de duminică cu Argentina, a doua sa finală de Cupă Mondială ca selecţioner după cea câştigată în 2018 în faţa Croaţiei.

ADVERTISING

"Cel mai important lucru nu am fost eu, ci echipa Franţei. Ea este deasupra, iar eu sunt în serviciul său, de zece ani şi sunt aici şi pentru meciul de mâine (duminică). Este frumos că se vorbeşte de mine, dar nu este lucrul cel mai important", a adăugat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇