Fotbalist român fost coleg cu Konoplyanka, convins de calitățile ucraineanului: "Va face diferența la CFR Cluj"

Fotbalist român fost coleg cu Konoplyanka, convins de calitățile ucraineanului: "Va face diferența la CFR Cluj"

CFR Cluj s-a înteles cu Yevgen Konoplyanka (33 de ani), fostul star de la FC Sevilla sau Schalke 04, iar gruparea din Gruia este felicitată pentru mutare.

Cornel Râpă, fotbalist român care de șapte ani joacă în Polonia – la Cracovia – și a fost coleg Konoplyanka, este convins că echipa ardeleană a dat lovitura. Râpă l-a lăudat pe ucraineanul Yevgen Konoplyanka pentru forma sa fizică.

„Sigur o să facă diferența, îl avantajează sistemul pe care am văzut că îl folosește CFR, 3-5-2. Și noi jucam la Cracovia un mix între 3-4-3 și 3-5-2. În 3-5-2 juca ca al doilea vârf, în 3-4-3 în stânga, în linia de atac.

ADVERTISING

Primul lucru care-mi vine în minte despre el este talentul. Dacă vreți, ca o comparație, e un fel de Sânmărtean. Este într-o formă fizică excelentă, pentru că aici, în Polonia, nu poți juca dacă nu stai foarte bine fizic. Este un fotbal mai fizic, în care arbitrii lasă jocul mai liber.

Cred că a fost cel mai faultat jucător din Polonia. Este foarte puternic, intră în duelurile unu contra unu, în combinații, creează foarte multe ocazii pentru colegi”, a spus Cornel Râpă, conform gsp.ro.

Yevgen Konoplyanka a jucat la Cracovia între februarie 2022 și iulie 2023.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!