Fostul antrenor al Simonei Halep a făcut câteva dezvăluiri interesante. Cum s-a ajuns la succesul de la Wimbledon

Fostul antrenor pe care l-a avut recent Simona Halep, locul 2 mondial WTA în prezent, dar fostă lideră mondială, Daniel Dobre, cel cu care românca a triumfat la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon din 2019, a povestit mai multe lucruri interesante pe care le-a trăit după experiența avută cu sportiva născută la Constanța.

Daniel Dobre și Simona Halep și-au încheiat colaborarea la finele anului 2019, după ce primul a fost alaturi de Halep la succesul de la Wimbledon din cadrul aceluiași an. El a început să lucreze pentru prima dată cu tenismena de 28 de ani în 2013.

ADVERTISING

Schimbările din jocul Simonei

Tehnicianul a oferit un interviu în timpul unui podcast intitulat ”Tennis with an accent”, în care a etalat mai multe lucruri neștiute despre marea noastră campioană. În primul rând, a oferit o scurtă comparație intre jocul de acum al Simonei și ce se întâmpla în 2013: ”Trebuie să spunem clar că jocul ei a crescut mult și cel mai important la nivelurile mental și emoțional. Darren Cahill (n.r.: antrenorul australian din prezent al Simonei) a ajutat-o enorm aici. Felul său mai ”australian” să îi spunem de a privi viața, mai detașat, a ajutat-o pe Simona să se maturizeze, să accepte mult mai ușor înfrângerile și perioadele mai puțin bune din an, să nu mai fie atât de negativistă”, și-a început Dobre șirul de dezvăluiri.

ADVERTISING

”Ea este o jucătoare care evoluează mult din instinct, iar la început nu era deschisă să se aplece către ajutorul pe care ți-l dau datele care vin din tot felul de statistici. Cât te-ai mișcat pe teren, unde ai lovit, câte șanse de break ai ratat și așa mai departe. Cahill a convins-o să se folosească mult de ele, să se concentreze mai mult pe tactica de joc”.

Succesul de pe iarba londoneză

Întrebat fiind de moderatorul acestei discuții cum a reușit Simona Halep să triumfe pe iarba de la Wimbledon, Dobre a vorbit despre momentele definitorii pentru această mare victorie: ”În fine, în 2019, Simona începuse să simtă iarba, să simtă deplasarea pe această suprafață. Nu se mai gândea mereu că se poate accidenta la orice pas. A avut și o bună pregătire, cu șase meciuri de simplu și dublu la Eastbourne înainte. A avut o atmosferă bună în echipă, abia îl cunoscuse și pe Toni (n.r: prietenul Simonei, Toni Iuruc), care s-a deplasat pentru prima dată la un turneu cu ea. Așa că și emoțional era foarte bine dispusă. A dat totul acolo la Londra, cum o face ea de obicei, dar de această dată mult mai relaxată”, a mai adăugat Daniel Dobre.

ADVERTISING

Întreg circuitul WTA a luat o pauză de la tenis având în vedere pandemia de coronavirus, însă totul va fi reluat în luna august, lună în care va începe și turneul de Mare Șlem de la US Open.

Simona Halep, în acest an, a făcut o semifinală la Australian Open și a triumfat la importantul turneu de la Dubai.

Iată cum arată clasamentul WTA: Câte puncte o despart pe Simona Halep de ocupanta primului loc

”Tabloul de la Wimbledon a fost dificil, însă până la urmă a fost un turneu incredibil făcut de Halep, iar după meciul cu Azarenka din turul al treilea, Virginia Ruzici (n.r.: managerul Simonei, fostă campioană la Roland Garros în 1978) a spus clar că Simona va câștiga turneul”, a mai punctat Dobre în același interviu.

Românca a declarat că cel mai probabil nu va face deplasarea la turneele din America și că se vă concentra pe seria de turnee programată în Europa, inclusiv Roland Garros, decalat acum în toamnă.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!