FIFA va deschide o procedură disciplinară împotriva Argentinei

FIFA va deschide o procedură disciplinară împotriva Argentinei

Argentina s-a calificat mai departe în semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar, la capătul unui meci nebun cu Olanda, decis până la urmă la penaltiuri.

A fost 4-3 pentru gruparea sud-americană, după 2-2 la finele celor 120 de minute regulamentare de joc. A fost o partidă dură, cu mulți nervi și cu multe momente tensionate între cele două formații. Astfel, după ultima lovitură de departajare, bătută de Lautaro Martinez, starul lui Inter, argentinienii au avut mai multe gesturi și semne lipsite de fair-play la adresa batavilor.

ADVERTISING

FIFA a decis deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva sud-americanilor, căci argentinienii au încălcat Articolul 12, care face referire la comportamentul jucătorilor și oficialilor pe durata unui meci, și Articolul 16, care ține de ordine și siguranță în timpul meciului, din cadrul Codului Disciplinar al forului mondial, după cum scrie cotidianul spaniol Marca.

Ambele federații sunt pasibile de sancțiuni financiare consistente. Trebuie spus că FIFA va analiza și șutul lui Leandro Paredes înspre banca de rezerve olandeză, care a dus la un conflict masiv între cele două tabere.

ADVERTISING

”M-am bucurat în fața lor, pentru că a fost un fotbalist olandez care la fiecare penalti executat de noi venea și îi spunea tot felul de lucruri jucătorului nostru care se pregătea să execute. Noi ne-am bucurat în fața lor ca un răspuns pentru ce au făcut ei”, a punctat fundașul argentinian Otamendi după joc.

În careul de ași, Argentina va da piept cu Croația, vicecampioana mondială en-titre.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!