FCSB și LPF cer în instanță interzicerea promovării clubului Steaua

FCSB și LPF cer în instanță interzicerea promovării clubului Steaua

FCSB și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au cerut în instanță anularea deciziei prin care FRF le permite cluburilor de drept public din Liga a II-a pot promova în primul eșalon dacă își cesionează activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon înainte.

Decizia a fost luată de FRF în 2019 și le-ar permite celor de la CSA Steaua să promoveze în Liga 1 printr-un artificiu în acte, dacă o vor obține și în plan sportiv, potrivit Gsp.

FCSB a mers mai întâi la TAS pentru a ataca decizia FRF, dar a pierdut. În cele din urmă, FCSB a deschis un nou proces la Tribunalul București, unde este susținută și de LPF.

ADVERTISING

FRF a cerut declinarea competenței Tribunalului București pe motiv că FCSB nu ar avea motive să atace decizia și că TAS s-a pronunțat deja. Totuși, FRF a respins argumentele FRF și va începe un nou proces.

Primul termen a fost stabilit pentru data de 5 aprilie.

Argumentele expuse de cei de la FCSB sunt următoarele:

  • „Prin decizia adoptată, FRF a oferit posibilitatea unui club de drept public care a parcurs toate etapele de promovare de la Liga a IV-a (în unele judeţe din România şi de la Liga a V-a) până la Liga a II-a să ofere acest drept unui alt club, de drept privat, care să aducă la îndeplinire exclusiv ultima etapă, respectiv promovarea în Liga I. În primul nivel competiţional ar ajunge clubul de drept privat care a realizat promovarea de la Liga a II-a la Liga I, nu cel care a realizat promovarea începând de la cel mai jos nivel"
  • „Încălcarea principiilor FIFA şi UEFA privind promovarea este evidentă întrucât se oferă posibilitatea unui club, cel care preia activitatea, să fie înscris în competiţie direct în Liga a II-a, pentru a prelua activitatea şi locul clubului de drept public, iar o astfel de contradicţie între decizia Comitetului Executiv al FRF şi Statutele FIFA şi UEFA nu poate fi sancţionată decât cu nulitatea"
  • „Decizia Comitetului Executiv din iulie 2019 contravine şi Statutului FRF, cel care la articolul 70 stipulează clar că dreptul unui club de a participa în campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia şi interzice orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului, sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participaţiilor), în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei”
ADVERTISING

Prin acest proces, FCSB vrea să se asigure că CSA Steaua nu va putea promova niciodată în Liga 1 în actuala organizare. Armata vrea să pastreze clubul și să facă un parteneriat doar.

Steaua se află în Liga 3, iar sâmbătă o va întâlni pe FCSB 2.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇