FCSB, ajutată de succesul lui Real Madrid în Champions League. Cum poate profita campioana României

FCSB, ajutată de succesul lui Real Madrid în Champions League. Cum poate profita campioana României

FCSB beneficiază acum de un mare avantaj după ce Real Madrid s-a impus pentru a 15-a oară în finala UEFA Champions League, putând avea niște preliminarii întrucâtva mai linișitite.

Gruparea din București, campioana țării noastre pentru prima dată după 9 ani, scapă de Dinamo Zagreb în turul 2 din preliminariile UCL din sezonul viitor, dacă va ajunge acolo. Acest lucru se întâmplă pentru faptul că Real Madrid va merge din postura de campioană a Spaniei în UCL sezonul viitor, și nu de campioană en-titre, asta după ce UEFA a schimbat radical formatul Ligii.

ADVERTISING

Astfel, Șahtior Donețk urcă direct în grupele Ligii, iar în locul celor de la Șahtior, direct în play-off va merge Dinamo Zagreb, care trebuia să fie în turul doi, urna 1, în preliminariile Ligii. Croații ar fi fost cu siguranță un adversar redutabil pentru FCSB. În locul lui Dinamo va veni în urna 1 din turul II campioana Finlandei, cei de la HJK Helsinki.

Un lucru esențial pentru FCSB este că dacă elimină formația cap de serie din turul II, ea va prelua coeficientul său și va deveni la rândul ei cap de serie în turul al treilea preliminar. O calificare în turul 3 îi garantează campioanei României prezența în grupele Conference League și în play-off-ul Europa League.

ADVERTISING

În turul II preliminar, FCSB va putea da peste PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, Maccabi Tel-Aviv, Ferencvaros, Qarabag, Slovan Bratislava, Bodo/Glimt, Ludogorets, Sparta Praga, Malmo, APOEL Nicosia etc.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!