FC Barcelona a învins Real Madrid în El Clasico

FC Barcelona a învins Real Madrid în El Clasico

În primul El Clasico din acest sezon, într-un meci amical disputat în SUA, la Las Vegas, FC Barcelona a trecut la limită de marea rivală Real Madrid.

Catalanii s-au impus cu 1-0, singurul gol fiind marcat de noul transfer, brazilianul Raphinha, în minutul 27, jucător pe care Barcelona a plătit suma de 58 de milioane de euro celor de la Leeds.

Trebuie spus că în acest meci și-a făcut debutul și marele atacant polonez Robert Lewandowski, cel care a evoluat în prima repriză și a avut și o mare ocazie de gol la poarta lui Courtois.

ADVERTISING

Raphinha a profitat de o mare gafă în defensiva campioanei Europei, a recuperat mingea în fața careului mare și a șutat cu sete de la circa 25-30 de metri, direct în vinclul portarului belgian.

Partida a avut loc pe Allegiant Stadium din Las Vegas și evident că a suscitat un interes imens din partea fanilor veniți din toată lumea. Gruparea lui Ancelotti nu a găsit drumul spre gol în toate cele 90 de minute, antrenorul italian lăsându-l în afara lotului pe Karim Benzema.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au fost și momente tensionate în acest amical, căci El Clasico nu poate fi niciodată doar un meci de pregătire. Jordi Alba a trimis o mingea intenționat către Vinicius la finalul primei reprize, moment în care spiritele s-au încins. A fost o încăierare între Rodrygo și Busquets, Rudiger și Araujo intervenind.

Tensiunile s-au potolit, arbitrul Mark Allatin i-a arătat galben lui Alba și toată lumea intra la vestiare liniștită.

În partea secundă au avut loc multe schimbări, la Real intrând printre alții Kroos, Mendy, Modrici sau Casemiro, în timp ce la Barca au intrat pe gazon Aubameyang, Kessie sau Pique.

ADVERTISING

Real Madrid va mai avea în SUA două meciuri test, cu Club America, pe 27 iulie, și cu Juventus, pe 31 iulie, înainte de Supercupa Europei, meciul cu Eintracht Frankfurt fiind programat pe 10 august.

Echipele de start:

Real Madrid: 1-Thibaut Courtois (GK) — 17-Lucas Vazquez, 3-Eder Militao, 4-David Alaba, 22-Antonio Rudiger — 15-Federico Valverde, 25-Eduardo Camavinga, 18-Aurelien Tchouameni — 21-Rodrygo, 7-Eden Hazard, 20-Vinicius Jr. Rezerve: 13-Lunin (GK), 26-Luis Lopez (GK), 30-Lucas Canizares (GK), 23-Ferland Mendy, 27-Vinicius Tobias, 5-Jesus Vallejo, 6-Nacho, 8-Toni Kroos, 10-Luka Modric, 14-Casemiro, 16-Odriozola, 19-Dani Ceballos, 24-Mariano Diaz, 11-Marco Asensio, 29-Juanmi Latasa. Antrenor: Carlo Ancelotti.


Barcelona: 1-Marc-Andre Ter Stegen (GK) — 4-Ronaldo Araujo, 15-Andreas Christensen, 24-Eric Garcia, 18-Jordi Alba — 30-Gavi, 5-Sergio Busquets, 8-Pedri — 22-Raphinha, 12-Robert Lewandowski, 10-Ansu Fati. Rezerve: Inaki Pena (GK), Arnau Tenas (GK), Sergino Dest, Gerard Pique, Alejandro Balde, Sergi Roberto, Nico Gonzalez, Alex Collado, Marc Casado, Pablo Torre, Miralem Pjanic, Franck Kessie, Frenkie de Jong, Abde Ezzalzouli, Ousmane Dembele, Memphis Depay, Pierre-Emerick Aubameyang. Antrenor: Xavi.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!