Expert farmacolog, despre "controversa" descoperirii făcute de apărarea Simonei Halep: "Nu putea fi depistat"

Expert farmacolog, despre "controversa" descoperirii făcute de apărarea Simonei Halep: "Nu putea fi depistat"

Dumitru Lupuleasa, profesor universtitar și președinte al Societății de Știince Farmaceutice din România, a vorbit despre „o controversă” în descoperirea făcută de apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj.

În încercarea de a-și apăra cauza în fața ITIA și Sports Resolutions, Simona Halep a angajat un renumit toxicolog francez, Jean-Claude Alvarez, pentru a face teste pe probe prelevate din ADN-ul sportivei pentru a determina faptul că a fost vorba despre o contaminare cu roxadustat, nu despre un dopaj făcut de bună voie.

ADVERTISING

Lupuleasa a comentat descoperirea lui Jean-Claude Alvarez, care a determinat că roxadustatul depistat în părul Simonei Halep se afla în corpul sportivei noastre de o perioadă mai lungă, aprilie-octombrie 2022, și spus că "e o controversă".

El a explicat de ce substanța interzisă n-ar fi putut fi depistată în organismul Simonei Halep anterior perioadei în care sportiva a susținut că a ingerat suplimentul Keto MCT contaminat cu roxadustat, din luna august 2022.

"Aici e o controversă, pentru că substanța nu putea fi depistată anterior administrării suplimentului respectiv, care era contaminat cu Roxadustat. Există cazuri în care, după ingerarea anumitor substanțe, acestea pot fi regăsite în păr, în unghii, etc., pentru că există o depozitare din care, treptat, organismul metabolizează, consumă", a declarat Dumitru Lupuleasa, conform site-ului iamsport.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep a primit din partea ITIA și Sports Resolutions o suspendare de patru ani din tenis după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat în timpul unui control doping efectuat la US Open 2022.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!