EURO U21 e gata de start. Cu cine joacă tricolorii și ce șanse au la trofeu?

EURO U21 e gata de start. Cu cine joacă tricolorii și ce șanse au la trofeu?

Cei mai buni tineri fotbaliști din Europa se vor duela în perioada 21 iunie – 8 iulie la Campionatul European U21, ce este găzduit de România și Georgia. Cluj Arena, Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Stadionul Steaua (Ghencea) și Stadionul Rapid-Giulești sunt pregătite pentru meciurile de la Campionatul European.

România este prezentă evident, fiind automat calificată din postura de echipă gazdă. Tricolorii vor disputa toate meciurile din Grupa B pe teren propriu, mai exact pe Ghencea. Iată care este programul partidelor tinerilor roș-galben-albaștrii, ce pot fi urmărite în direct pe TVR:

  • România U21 vs Spania U21 – 21 iunie 2023 – ora 21:45
  • România U21 vs Ucraina U21 – 24 iunie 2023 – ora 19:00
  • Croația U21 vs România U21 – 27 iunie 2023 – ora 21:45
ADVERTISING

Șanse mici pentru naționala lui Emil Săndoi

Naționala lui Emil Săndoi își propune să depășească realizările generației conduse de Mirel Rădoi în 2019. Cu fostul antrenor al celor de la FCSB și Universitatea Craiova pe bancă, România U21 ajungea în urmă cu 4 ani în semifinalele Campionatului European.

Doi ani mai târziu, Adrian Mutu a încercat și el ceva asemănător, însă s-a oprit în faza grupelor, deși a acumulat 5 puncte. Acum, băieții lui Săndoi își doresc calificarea în fazele superioare ale competiției, de unde pot visa la marele trofeu.

Ne așteaptă un turneu foarte interesant, în care Franța U21 este favorită și cotată cu cele mai mari șanse de a câștiga trofeul. Totuși, nu ar fi exclus să apară surprize la pariuri sportive, ținând cont de prezența unor granzi precum Germania sau Spania. În ceea ce o privește pe România U21, naționala țării noastre se numără printre outsidere.

romania-castiga-euro-u21

Românii, cu ochii pe meciul de la ora 19:00

Tot pe data de 21 iunie, însă de la ora 19:00, va avea loc cealaltă partidă din grupa în care este implicată România U21. Ucraina U21 și Croația U21 se întâlnesc pe Giulești, cu aproape 3 ore înainte de meciul României cu Spania.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucrainenii au reușit să ajungă la turneul final după un baraj cu Slovacia U21, câștigat cu scorul general de 5-3. De partea cealaltă, Croația a eliminat-o pe Danemarca U21, în urma loviturilor de departajare.

Croații se bazează pe un nucleu de jucători ce provine din Bundesliga. Golgheterul echipei în campania de calificare provine însă din Elveția. Este vorba de Roko Simic, legitimat în prezent la Zurich. În luna martie, croații au trecut de Anglia U21 într-un amical, scor 2-1.

croatia-u21

Portugalia visează la trofeu

Deși nu se numără în primele 3 favorite la trofeul European, Portugalia U21 vrea să facă o figură frumoasă la EURO. Lusitanii vor debuta în fața celeilalte națiuni ce găzduiește turneul final – Georgia. Partida dintre cele două are loc în prima zi a turneului, de la ora 19:00, pe Boris Paichadze Dinamo Arena (Tbilisi).

ADVERTISING

Pedro Neto, Fabio Vieira și Vitinha sunt starurile acestei generații, care pare să aibă un viitor frumos. Selecționerul Portugaliei U21 are o arie de selecție extinsă, fapt pentru care alegerea lotului final i-a dat câteva bătăi de cap.

Din grupa celor două mai fac parte două naționale destul de puternice – Belgia și Olanda, așadar acestea sunt cele mai accesibile puncte pentru portughezi. Naționala oaspete a defilat în calificări, acolo unde a obținut 9 victorii și a remizat o singură dată – 1:1 cu Islanda U21.

Golgheterul naționalei și al campaniei de calificări a fost Goncalo Ramos. Atacantul celor de la Benfica Lisabona a marcat de 12 ori, terminând la 5 goluri distanță deasupra unor jucători precum Abel Ruiz, Zirkzee sau Openda.

2-pauza-2-final

Cotele au fost preluate din oferta operatorului online Unibet și pot suferi modificări în orice moment.