EURO 2020: Remiză plină de suspans între Elveția și Țara Galilor

EURO 2020: Remiză plină de suspans între Elveția și Țara Galilor

Țara Galilor și Elveția au remizat în primul joc al zilei de la EURO 2020, scor 1-1, în grupa A, în ultima partidă din prima rundă a acestei grupe.

Ambele goluri au venit în partea secundă, așa cum s-a întâmplat și vineri la Roma, goluri marcate de Embolo și Moore, în minutele 49, respectiv 74.

Prima parte de la Baku nu a fost una extrem de spectaculoasă, a fost însă una dominată de Elveția, care a avut posesia și inițiativa la mijlocul terenului, însă, așa cum s-a întâmplat și vineri seara, primul mitan s-a terminat cu un scor alb, 0-0.

În minutul 45, cea mai mare șansă de gol i-a aparținut lui Seferovici, care a fost găsit perfect de Embolo, dar a reluat peste poartă dintr-o poziție mai mult decât lejeră.

ADVERTISING

E bine de amintit și ocazia bună a galezilor din minutul 16, când Sommer a scos de sub bară mingea trimisă de Moore. Schar a luat și un cartonaș galben în minutul 30.

La scurt timp după reluare, Embolo și-a făcut datoria și a marcat după o lovitură de cap perfectă, în stânga portarului, după o lovitură de colț executată de Shaqiri, minutul 49.

Galezii au început apoi să vină la timona jocului, au început ușor-ușor să mute jocul la poarta lui Sommer, iar toate insistențele lor au fost răsplătite în ultimul sfert de oră. În minutul 74, după o fază cumva copiată cu golul lui Embolo, Moore a reluat perfect cu capul în plasă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Finalul a fost unul palpitant, cu Elveția marcând un gol ce putea fi decisiv în minutul 85, prin Gavranovici, cu capul, gol anulat însă după intervenția VAR, pentru un offside.

S-a terminat 1-1 și suspansul rămâne în această grupă și pe mai departe, cu Italia având 3 puncte, Elveția și Țara Galilor câte unul, iar Turcia este lanterna roșie, cu 0.

Runda următoare, Elveția o înfruntă pe Italia, la Roma, în derbiul grupei, iar Țara Galilor și Turcia se întâlnesc la Baku.

Echipele de start:

Țara Galilor: Ward (Leicester) – Roberts (Swansea), Rodon (Tottenham), Davies (Tottenham), Mepham (Bournemouth) – Morrell (Luton), Allen (Stoke), Ramsey (Juventus) – James (Manchester United), Moore (Cardiff), Bale(c) (Real Madrid); Rezerve: Hennessey, Davies – Gunter, Williams, Lockyer, Wilson, Roberts, Ampadou, Norrington-Davies, Williams, Brooks, Levitt; Selecționer: Rob Page.

ADVERTISING

Elveția: Sommer (Gladbach) – Mbabu (Wolfsburg), Elvedi (Gladbach), Schar (Newcastle), Akanji (Dortmund), Rodriguez (Torino) – Xhaka(c) (Arsenal), Freuler (Atalanta) – Shaqiri (Liverpool) – Embolo (Gladbach), Seferovici (Benfica); Rezerve: Mvogo, Omlin – Widmer, Zakaria, Vargas, Zuber, Sow, Fassnacht, Benito, Mehmedi, Gavranovici, Comert; Selecționer: Vladimir Petkovici.

Arbitru: C.Turpin (Franța).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

LIVE Finala feminină de la Roland Garros: Barbora Krejcikova - Anastasia Pavlyuchenkova ACUM

Presa spaniolă anunță că Robert Lewandowski e aproape de un transfer la Real Madrid

Liderii PNL se dezlănțuie împotriva lui Orban, după ce a vorbit de trădări: A cedat trei ministere importante ca să fie președintele Camerei Deputaților

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!