EURO 2020: Remiză plină de suspans între Elveția și Țara Galilor

EURO 2020: Remiză plină de suspans între Elveția și Țara Galilor

Țara Galilor și Elveția au remizat în primul joc al zilei de la EURO 2020, scor 1-1, în grupa A, în ultima partidă din prima rundă a acestei grupe.

Ambele goluri au venit în partea secundă, așa cum s-a întâmplat și vineri la Roma, goluri marcate de Embolo și Moore, în minutele 49, respectiv 74.

Prima parte de la Baku nu a fost una extrem de spectaculoasă, a fost însă una dominată de Elveția, care a avut posesia și inițiativa la mijlocul terenului, însă, așa cum s-a întâmplat și vineri seara, primul mitan s-a terminat cu un scor alb, 0-0.

În minutul 45, cea mai mare șansă de gol i-a aparținut lui Seferovici, care a fost găsit perfect de Embolo, dar a reluat peste poartă dintr-o poziție mai mult decât lejeră.

ADVERTISING

E bine de amintit și ocazia bună a galezilor din minutul 16, când Sommer a scos de sub bară mingea trimisă de Moore. Schar a luat și un cartonaș galben în minutul 30.

La scurt timp după reluare, Embolo și-a făcut datoria și a marcat după o lovitură de cap perfectă, în stânga portarului, după o lovitură de colț executată de Shaqiri, minutul 49.

Galezii au început apoi să vină la timona jocului, au început ușor-ușor să mute jocul la poarta lui Sommer, iar toate insistențele lor au fost răsplătite în ultimul sfert de oră. În minutul 74, după o fază cumva copiată cu golul lui Embolo, Moore a reluat perfect cu capul în plasă.

ADVERTISING

Finalul a fost unul palpitant, cu Elveția marcând un gol ce putea fi decisiv în minutul 85, prin Gavranovici, cu capul, gol anulat însă după intervenția VAR, pentru un offside.

S-a terminat 1-1 și suspansul rămâne în această grupă și pe mai departe, cu Italia având 3 puncte, Elveția și Țara Galilor câte unul, iar Turcia este lanterna roșie, cu 0.

Runda următoare, Elveția o înfruntă pe Italia, la Roma, în derbiul grupei, iar Țara Galilor și Turcia se întâlnesc la Baku.

Echipele de start:

Țara Galilor: Ward (Leicester) – Roberts (Swansea), Rodon (Tottenham), Davies (Tottenham), Mepham (Bournemouth) – Morrell (Luton), Allen (Stoke), Ramsey (Juventus) – James (Manchester United), Moore (Cardiff), Bale(c) (Real Madrid); Rezerve: Hennessey, Davies – Gunter, Williams, Lockyer, Wilson, Roberts, Ampadou, Norrington-Davies, Williams, Brooks, Levitt; Selecționer: Rob Page.

ADVERTISING

Elveția: Sommer (Gladbach) – Mbabu (Wolfsburg), Elvedi (Gladbach), Schar (Newcastle), Akanji (Dortmund), Rodriguez (Torino) – Xhaka(c) (Arsenal), Freuler (Atalanta) – Shaqiri (Liverpool) – Embolo (Gladbach), Seferovici (Benfica); Rezerve: Mvogo, Omlin – Widmer, Zakaria, Vargas, Zuber, Sow, Fassnacht, Benito, Mehmedi, Gavranovici, Comert; Selecționer: Vladimir Petkovici.

Arbitru: C.Turpin (Franța).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

LIVE Finala feminină de la Roland Garros: Barbora Krejcikova - Anastasia Pavlyuchenkova ACUM

Presa spaniolă anunță că Robert Lewandowski e aproape de un transfer la Real Madrid

Liderii PNL se dezlănțuie împotriva lui Orban, după ce a vorbit de trădări: A cedat trei ministere importante ca să fie președintele Camerei Deputaților

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!