EURO 2020 | Italienii, ambiționați de comportamentul suporterilor englezi

EURO 2020 | Italienii, ambiționați de comportamentul suporterilor englezi

Fundaşul italian Leonardo Bonucci a declarat marţi că huiduielile fanilor Angliei în momentul intonării imnului Italiei, la finala EURO 2020 de duminică seara de pe Wembley, i-au ambiţionat pe componenţii Squadrei Azzurra să dea totul pe teren la meciul cu Three Lions, scrie DPA.

”Ne-au fluierat imnul. Dar asta pentru noi nu a fost decât o motivaţie în plus. Am fost foarte motivaţi pe teren, iar succesul a fost şi o satisfacţie personală atât pentru mine cât şi pentru prietenul şi coechipierul meu, Giorgio Chiellini”, a spus Bonucci.

Jucătorii "Nazionale", încoronaţi campioni ai Europei, au celebrat luni seara victoria lor la EURO 2020, fiind aclamaţi de miile de italieni care au invadat străzile capitalei.

ADVERTISING

Italia a marcat, de altfel, întreaga zi revenirea triumfală a "Squadrei Azzurra" după victoria în faţa Angliei la Londra.

Instalaţi într-un autobuz cu etaj, jucătorii italieni, euforici, dar vizibil obosiţi, au îndreptat cupa în direcţia suporterilor lor, care au imortalizat acest moment istoric cu telefoanele lor mobile şi au arborat drapelele italiene.

Pe parcursul întregii zile, campionii s-au deplasat într-un autobuz închis cu geamuri fumurii pentru a evita adunările, circulând prin faţa fanilor adunaţi pe străzi, dar autorităţile au aprobat într-un târziu o baie de mulţime.

Jucătorii reprezentativei de fotbal a Italiei au fost primiţi ca nişte eroi la întoarcerea lor la Roma, luni dimineaţă, după câştigarea titlului continental în faţa reprezentativei Angliei (3-2 la loviturile de departajare), în finala EURO 2020, disputată pe stadionul Wembley din Londra.

ADVERTISING

Selecţionerul Roberto Mancini a coborât din aeronava care a transportat Squadra Azzurra ţinând în braţe preţiosul Trofeu Henri Delaunay, atribuit campionilor europeni, urmat de ceilalţi componenţi ai delegaţiei italiene.

Jucătorii şi staff-ul tehnic s-au deplasat apoi de la aeroportul Quirinale la hotelul Dei Principi Grand Hotel din Roma la bordul unui autocar, unde au fost întâmpinaţi de numeroşi suporteri care i-au aclamat.

Căpitanul Giorgio Chiellini a coborât din autocar cu o coroană pe cap şi cu medalia de campion în jurul gâtului, ţinând în mâni mult râvnitul trofeu, pe care l-a prezentat apoi tifosilor în extaz.

ADVERTISING

Bonucci, desemnat cel mai bun jucător al finalei EURO 2020, i-a ironizat pe englezi după ce Squadra Azzurra a reuşit să câştige titlul de campioană europeană. Imediat după fluierul final, Bonucci s-a îndreptat către cea mai apropiată cameră de televiziune de pe marginea terenului şi a strigat de mai multe ori "It's coming to Rome" (Vine la Roma), parodiind astfel celebra scandare a englezilor "It's coming home", care a putut fi auzită peste tot în ultimele zile, după cum se poate vedea într-o înregistrare video postată pe Twitter.

În finala de pe Wembley, experimentatul internaţional italian şi-a condus echipa către succes, înscriind golul egalizator, în minutul 67, după ce Anglia reuşise să deschidă rapid scorul, prin Luke Shaw (2), iar apoi a transformat penalty-ul său la loviturile de departajare, contribuind la câştigarea celui de-al doilea titlu continental din istoria Italiei.

"Football's coming home" (Fotbalul se întoarce acasă) a devenit imnul pop al englezilor de la EURO 1996, disputat pe teren propriu, melodia fiind compusă la solicitarea Federaţiei engleze de fotbal. 

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇