Emma Răducanu, criticată de o legendă a tenisului: Are nevoie acum de un psihoterapeut

Emma Răducanu, criticată de o legendă a tenisului: Are nevoie acum de un psihoterapeut

Tenismena britanică cu origini românești Emma Răducanu nu se mai regăsește în circuitul mondial de luni bune, având un an 2022 foarte slab și încheind recent și ultima colaborare cu fostul său antrenor.

Fosta campioană de la US Open din 2021 a coborât pe o pantă descendentă în ultimele luni, fiind acum pe locul 76 mondial WTA. În octombrie, ea s-a despărțit și de antrenorul său rus Dmitry Tursunov, cu care a câștigat doar 8 partide împreună.

O mare legendă a tenisului mondial, Billie Jean King, SUA, de 12 ori campioană în turneele de Mare Șlem, o critică pe Emma, spunând că nu a fost deloc constantă în alegerile sale, că nu a avut oameni potriviți în echipa sa și că acum are cu siguranță nevoie de serviciile unui om specializat, un psiholog sau psihoterapeut: „Acum, Emma are nevoie de spațiu și timp și să discute cu oamenii în care are încredere. Sper să apeleze la un psihoterapeut. Este un ajutor important pentru a-ți regăsi vocea interioară. Pe mine m-a ajutat foarte mult în viață psihoterapeutul. Emma Răducanu are nevoie de ajutor și trebuie să scape de oamenii din jurul ei care au anumite interese. Sunt oameni care au agendele lor precise.

Emma Raducanu vs Leylah Fernandez Full Match | 2021 US Open Final

Sper să rămână doar cu oameni în care simte că are încredere. Cred că trebuie să fie din nou ea însăși, o tânără inteligentă și echilibrată. Sunt impresionată de ea ca ființă umană”, a spus Billie Jean King, într-un interviu pentru televiziunea SkySports.

ADVERTISING

Doar 17 victorii a adunat Răducanu în 2022, iar cea mai bună performanță este abia o semifinală atinsă la Seul în luna septembrie. De la triumful de la US Open 2021, sportiva cu tată român a schimbat 4 antrenori.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!