Elisabeta Lipă sare în ajutorul... naționalei României

Elisabeta Lipă sare în ajutorul... naționalei României

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, s-a arătat dispusă să împărtăşească din experienţa sa conducătorilor federaţiei de fotbal, şi chiar să ofere o lecţie motivaţională, în contextul rezultatelor slabe obţinute de echipele naţionale de seniori şi tineret.

„Noi spunem de fiecare dată că avem nevoie de modele. Dacă Federaţia Română de Canotaj are un model prin preşedintele său, atunci pot împărtăşi din experienţa mea şi a colegilor mei şi Federaţiei Române de Fotbal. Dar până să ajungem aici, sportivii trebuie să înţeleagă că sportul de performanţă cere sacrificii mari, renunţări la multe bucurii şi plăceri ale vieţii, pentru că nu le poţi avea pe toate. Şi dacă îşi doresc nu pot să nu ajungă. Dacă o vor cere, cu drag, le pot ţine o lecţie motivaţională. De ce nu?”, a declarat, luni, pe Aeroportul „Henri Coandă”, Elisabeta Lipă.

ADVERTISING

Ea consideră că nu există o reţetă a succesului, performanţele fiind o urmare a muncii depuse: "Nu există o reţetă a succesului, dacă era, cu siguranţă o descopeream. În afară de multă muncă, seriozitate, implicare, toate aceste ingrediente nu au cum să nu te ducă pe podium".

Întrebată cât contează munca antrenorului Antonio Colamonici în rezultatele obţinute la Poznan, Lipă a spus: "Întrebaţi sportivii, ei pot spune cu certitudine cât contează".

"Eu cred că rezultatele pot spune cel mai mult despre antrenorul pe care îl avem", a spus căpitanul lotului masculin de canotaj, Marius Cozmiuc.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că i-ar fi drag să aibă la toate disciplinele sportive un conducător precum Elisabeta Lipă.

ADVERTISING

"Eu nu aş vrea să comentez rezultatele altor sporturi, la fel cum nu îmi permit să fac aprecieri în legătură cu lipsa de performanţă a celor de la fotbal. Mi-ar fi drag să avem un om ca doamna Lipă la fiecare disciplină sportivă. A fost unul dintre cei mai importanţi factori în redeschiderea activităţii sportive. E un om dedicat, tenace în relaţia cu instituţiile. Am ajuns acum să ne bucurăm de ceea ce îmi spunea cu lacrimi în ochi să găsim o formă legală să asigurăm continuarea activităţii sportive. Dacă îşi doreşte la nivel de colaborare, să împărtăşească din experienţa sa altor sporturi, voi fi lângă ea", a declarat Stroe, prezent la sosirea loturilor de canotaj de la Campionatele Europene.

ADVERTISING

Echipele naţionale de fotbal ale României, de seniori şi tineret, au obţinut rezultate nesatisfăcătoare în ultimele partide. Naţionala pregătită de Mirel Rădoi a ratat calificarea la EURO 2020, pierzând barajul cu Islanda, apoi a fost surclasată clar de selecţionata Norvegiei, cu scorul de 4-0, în Liga Naţiunilor. Naţionala U21 a pierdut şi ea în Ucraina, cu 1-0, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2021.

Canotorii români au încheiat Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, devansată de Olanda, opt medalii de aur, una de argint, două de bronz, şi Italia, 4-5-2.

Canotorii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă'' din Otopeni de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu. 

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇