Efectele pandemiei în tenisul mondial: "Ne-am întors cu 20-30 de ani în urmă"

Efectele pandemiei în tenisul mondial: "Ne-am întors cu 20-30 de ani în urmă"

Pandemia de coronavirus a afectat din plin lumea tenisului. În acest an au fost anulate mai multe turnee, iar cele care s-au organizat au făcut-o cu mari pierderi financiare, având în vedere că accesul suporterilor a fost fie interzis, fie drastic limitat.

Acestea sunt însă doar efectele de suprafață. Deoarece lipsa veniturilor din vânzarea biletelor și sponsorizări face ca întreg viitorul tenisului să fie afectat.

Spre exemplu, Canada, țara care recent i-a dat lumii tenisului pe Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Bianca Andreescu și Leylah Fernandez, este printre cele mai afectate.

ADVERTISING

Federația de Tenis din Canada i-a sprijinit financiar pe toți aceștia în ultimii ani, prin programele pe care le-a desfășurat.

Totuși, forul canadian anunță că va reduce sumele aferente programelor de dezvoltare cu 60%.

"Ne-am întors cu 20-30 de ani în urmă. Investițiile pe care le vom face în următorii ani nu au grad de comparație față de ce am investit în ultimii ani", a declarat vicepreședintele Federației de Tenis din Canada, Eugene Lapierre, citat de Punto de Break.

În aceste condiții, Lapierre se teme că foarte mulți tineri talentați se vor pierde pe drum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a estimat că pierderile înregistrate până acum de Federația de Tenis din Canada sunt de aproximativ 17 milioane de dolari.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!