Edi Iordănescu, discurs ferm împotriva criticilor care îl vor plecat de la echipa națională. De ce nu au fost convocați Maxim și Mitriță

Edi Iordănescu, discurs ferm împotriva criticilor care îl vor plecat de la echipa națională. De ce nu au fost convocați Maxim și Mitriță

Într-o conferință de presă oficială dinaintea partidei echipei naționale a României cu Bosnia de luni, din ultima etapă a Nations League, Edi Iordănescu a încercat să lămurească numeroasele critici care i s-au adus în ultimele zile.

Selecționerul nostru a vorbit pe larg despre meciurile de până acum ale României din această campanie de Liga Națiunilor. A vorbit din nou despre o eventuală plecare de pe banca României și a lămurit și problema neconvocărilor lui Maxim și Mitriță.

„Dacă analizăm cele 5 meciuri din grupă exceptând cele două cu Muntenegru care efectiv ne-au pus la pământ, echipa a avut 3 jocuri bune. În Bosnia meritam cel puțin un punct, am făcut un joc bun acasă cu Finlanda și l-am câștigat, am făcut acum un meci bun și trebuia să-l câștigăm. În mod obiectiv trebuia să avem câteva puncte în plus cu puține șanse. Îmi doresc ca impresia lăsată să o consolidăm, să o transformăm în normalitate și atunci sunt sigur că șansele pentru un rezultat pozitiv sunt semnificativ mai mari. Consider că la echipa națională puteau fi și alte nume de selecționer. Eu sunt cel care mereu am subliniat faptul că avem antrenori foarte buni. Sunt persoana care poate face comparație pentru că am și călătorit mult în trecut. Antrenorul român lucrează și științific și analitic și în detaliu. Sunt mulți antrenori care puteau fi aici”. puncta în primă fază Iordănescu în fața jurnaliștilor prezenți.

ADVERTISING

Loți Boloni critică naționala lui Edi Iordănescu: „Nu cred că acolo este locul nostru”

Despre criticile aduse, Edi a încercat să fie foarte ferm: „Am arătat mult respect presei, însă când depășim o anumită graniță și transformăm anumite lucruri în jigniri este peste capacitatea mea de a înțelege. Le dau la o parte, m-am învățat cu ele. Este trist pentru că s-a întâmplat și cu cei de dinaintea mea. Sunt aceleași personaje care așteaptă după meci să facă asta. Dacă iubești cu adevărat țara și echipa națională și ești critic e bine când ești obiectiv, dar când o duci în altă sferă deja e o problemă”. În fine, vorbind și despre faptul că Mitriță și Maxim nu au fost aduși la lot, fostul antrenor stelist a dezvăluit: „În ceea ce îi privește pe Maxim și Mitriță este o poveste complexă, nu pot să comentez ce apare în spațiul public. Am avut contact cu Maxim mai mult decât cu Mitriță în ultma perioadă. Am fost și în Turcia să-l vizitez, a avut o atitudine extraordinară în iunie. Mitriță e un talent care încă nu reușește să descopere ce ar trebui să o facă, sper o găsească”.

ADVERTISING

România va evolua luni seara de la 21,45 pe stadionul Giulești cu Bosnia, în ultimul meci de Nations League din 2022, meci LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!