Edi Iordănescu, despre plecarea de la FCSB

Antrenorul Edward Iordănescu a declarat, luni, că s-a ajuns la ruperea contractului cu clubul de fotbal FCSB pentru că aceasta a fost dorinţa patronului Gigi Becali, şi nu pentru că şi-ar fi dorit el.

El a precizat că a primit mai multe mesaje private din parte lui Becali pe care însă le va face publice doar dacă va fi nevoit să demonstreze că nu minte.

"Foarte mult nu pot să vorbesc. Nu a avut legătură atât de importantă cu apariţiile pe care patronul le-a avut 3-4 zile la rând în spaţiul public, în care a spus lucruri care nu mi-au convenit. Ne-am înţeles anumite lucruri, să respectăm jucătorii, să-i protejăm, să-i încurajăm, să-i creştem. I-am spus că avem şanse importante pentru titlu dacă muncim aşa cum trebuie, i-am spus că totul cere timp, dar că e mai important ca orice să construim o echipă care să ducă un ciclu de 3, 4, 5 ani, să câştige trofee şi să meargă în Europa. Însă au fost discuţii private, pe care nu o să le fac publice niciodată, sau sper să nu mă ducă în situaţia aia, pentru că e un lucru care m-a deranjat foarte tare şi o să revin. Au fost lucruri personale, discuţii personale, poziţii personale pe care le-a luat, mesaje pe care mi le-a trimis şi nu au fost puţine. Am fost bombardat cu mesaje şi, chiar dacă au fost momente în care a lăsat senzaţia că regretă sau e conştient că putem construi împreună lucruri frumoase, probabil că alte lucruri au contat mai mult pentru dânsul. Ca să revin la lucrul care m-a deranjat, poate spune orice, dar eu pot dovedi că nu spun lucruri care nu sunt adevărate, prin schimbul de notificări care a fost, mesaje. Chiar dacă m-ar condamna educaţia să scot aşa ceva în public, şi nu vreau şi nu îmi doresc să o fac, dar dacă e nevoie, voi dovedi că nu mint", a afirmat Iordănescu la baza de pregătire din Berceni.

ADVERTISING

Tehnicianul a precizat că nu are niciun fel de ofertă de a antrena în acest moment şi că nu a avut discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal pentru preluarea postului de selecţioner.

"Nu am în momentul de faţă nicio discuţie cu nimeni, nu am o ofertă. Sub cuvânt de onoare că nu am vorbit cu nimeni de la federaţie în sensul ăsta care s-a speculat şi domnia sa a vrut să dea de înţeles. Sunt pregătit a doua zi să renunţ la licenţa de antrenor dacă cineva dovedeşte că mint. Discuţiile care au fost, au fost pentru străinătate, şi le-am refuzat. Plec pentru că asta s-a dorit şi nu pentru că eu am dorit şi ăsta este singurul lucru care m-a deranjat şi îi cer să nu inducă echipa în eroare. Este clubul dânsului, sunt banii dânsului, dar nu eu am plecat şi nu eu mi-am dorit despărţirea asta. S-a ajuns aici pentru că a fost ceea ce dânsul şi-a dorit şi nu are nicio legătură cu rezultatele. Trebuie să înţeleagă că se joacă cu dragostea, cu patima multor oameni şi e normal să se gândească că lucrurile ar fi trebuit să fie de o manieră mai firească. Ce s-a întâmplat nu a fost firesc. Am primit zeci de mesaje, le-am citit din respect pentru dânsul. M-am enervat la un moment dat şi am ripostat pentru că deja erau multe. Au fost momente în care nu ştiam ce doreşte, dar în final am realizat că dânsul vrea să conducă în felul lui şi este dreptul dânsului. Mi-am dorit să vin aici mai mult pentru jucători şi suporteri, încât poate am fost orbit de anumite lucruri", a completat Iordănescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă s-a gândit să continue la FCSB, Iordănescu a spus: "Dacă depindea de mine şi lucrurile se puteau face aşa cum eu cred că trebuie să se facă într-un loc profesionist, atunci cu siguranţă nu se putea pune problema să plec".

Referitor la relaţia cu jucătorii FCSB, Iordănescu a afirmat că despărţirea de ei a fost emoţionantă, pentru că se ataşase de ei.

"A fost o zi grea cu multe emoţii. Dar sunt lucruri intime şi vor rămâne aşa. Sunt momente grele, mai ales că sunt jucători cu care am mai lucrat în trecut, ştiu că venirea mea a generat foarte multe speranţe pentru ei toţi, s-au angrenat total şi nu sunt multe lucruri pe care mai am să le spun, mai multe decât am spus. Am creat iluzii, dar din păcate lucrurile au luat-o într-o direcţie pe care nu am mai putut-o controla. Sunt dezamăgit, pentru că am crezut în promisiuni, pentru că am crezut, şi am văzut, că s-a dorit iniţial aducerea mea, dar din păcate plec aşa cum nu mi-aş fi dorit, plec într-un moment în care nu mi-aş fi dorit. Dar sunt şi lucruri bune, am revăzut oameni pe care îi ştiam de zeci de ani, cu care am mai lucrat în trecut. Am descoperit oameni noi, profesionişti, sunt oameni cu foarte multă calitate aici şi le doresc din tot sufletul să aibă baftă în ceea ce fac, să muncească aşa cum îşi doresc. Mi-am reconfirmat eu mie ceea ce ştiam deja, faptul că aici e un grup de jucători fantastic, cu foarte mult caracter, cu foarte multă personalitate şi cu mult talent, foarte mult talent, şi sper ca aceşti băieţi minunaţi să meargă înainte cu putere. Le-am făcut câteva recomandări, trebuie să fie profesionişti, trebuie să evite să intre în vreun scandal, să meargă înainte", a mai spus antrenorul.

ADVERTISING

Iordănescu regretă că nu a putut să continue munca la FCSB până la finalul campionatului pentru a putea câştiga titlul de campion: "Dacă sunt pentru ceva recunoscător patronului, este pentru că mi-a dat posibilitatea în astea trei luni să redescopăr iubirea imensă pe care suporterii aceştia o au pentru acest club în continuare. Chiar dacă la mijloc a avut loc o dezbinare. Am simţit iubire aproape necondiţionată pentru acest club. Sunt supărat că nu am putut să-i bucur, nu am putut împreună cu echipa să ducem munca la capăt şi să câştigăm acest campionat. Nu ar fi fost uşor, dar nimic nu ar fi fost imposibil. Am creat iluzii, am aprins o scânteie, am fost asociat ca un copil al Stelei şi am generat multe speranţe care s-au stins mai repede".

Clubul de fotbal FCSB a anunţat, duminică, încetarea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare din partea tehnicianului, care avea o clauză de reziliere a înţelegerii.

În urma criticilor patronului Gigi Becali din ultima săptămână referitor la jocul echipei, tehnicianul Edward Iordănescu, anunţase sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook că i s-a propus din partea clubului rezilierea contractului pe cale amiabilă, ceea ce el a respins categoric.

Edward Iordănescu, 43 de ani, a preluat conducerea tehnică a FCSB la 18 august, după ce în primele 5 etape ale Ligii I echipa fusese pregătită de Dinu Todoran. Contractul său era valabil până la sfârşitul sezonului 2021-2022.

În cariera sa, Iordănescu a antrenat echipe precum ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!