Edi Iordănescu a spus ce vrea să facă dacă România se califică la EURO 2024

Edi Iordănescu a spus ce vrea să facă dacă România se califică la EURO 2024

Edi Iordănescu (45 de ani) a spus, la conferința de presă dinaintea meciului Israel – România, care poate fi decisiv pentru calificarea la EURO 2024, ce vrea să facă după joc dacă totul iese bine pentru tricolori.

Selecționerul naționalei României este gata să dezvăluie presei cum a pregătit jocul Israel – România, care se va desfășura la Felcsut, în Ungaria, din cauza războiului între Israel și Hamas.

Cu o condiție, însă. Dacă totul iese bine pentru tricolori, adică dacă România se va califica la EURO 2024.

ADVERTISING

”Am venit aici fiind foarte conştienţi de momentul pe care îl avem în faţă. E un moment pe care îl căutăm de foarte mult timp şi pe care l-am găsit după foarte mult timp.

Am venit cu multă încredere, convingere, sacrificii şi energie şi suntem conştienţi că trebuie să facem ultimul pas şi să calificăm din nou România la un turneu final, după 8 ani. Sunt multe elemente pe care le vom lua în calcul pentru partida de mâine.

Suntem bucuroşi că avem cea mai bună defensivă din grupă şi una dintre cele mai bune din calificări. Am luat în total 4 goluri, dar jumătate au fost doar în meciul cu Elveţia. Totuşi, asta nu înseamnă nimic, trebuie să continuăm să muncim pentru obiectivul nostru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E dificil să prezentăm strategia şi planul tactic, dar după joc, dacă suntem fericiţi, voi dezvălui cum am pregătit jocul. Mai mult decât atât, suntem foarte conştienţi de forţa adversarului de mâine.

Apreciez foarte mult calitatea individuală a jucătorilor. I-am studiat nu numai de la echipa naţională, cât şi la echipa de club. Am descoperit jucători foarte valoroşi, în fiecare an au minim 2 echipe în cupele europene.

Au un antrenor pe care îl apreciez şi îl respect foarte tare. Ne aşteptăm la o confruntare foarte grea pentru echipa naţională. Suntem foarte conştienţi de dificultatea jocului, dar grupul este pregătit pentru absolut orice”, a declarat Edi Iordănescu, la conferinţa de presă, citat de Orange Sport.

ADVERTISING

România are șansa să se califice un turneu final după opt ani și are nevoie de măcar un punct din confruntarea cu Israel pentru a obține biletele la EURO 2024.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!