Echipa de Cupa Davis a Ungariei este acuzată că și-a falsificat testele Covid-19

Echipa de Cupa Davis a Ungariei este acuzată că și-a falsificat testele Covid-19

Scandal imens în tenisul mondial masculin, acolo unde la cel mai înalt nivel, la turneul final al Cupei Davis care a avut loc acum câteva luni, în toamna trecută a anului 2021, echipa Ungariei e acuzată că a folosit teste negative Covid-19 false.

La aproximativ două luni după terminarea turneului final al Cupei Davis 2021, câștigat de ruși, în finala cu Croația, la Madrid, Federația Maghiară de Tenis se află în mijlocul unui uriaș scandal.

Medicul echipei naționale maghiare este acuzat că a emis teste false pentru sportivii din delegația care a făcut deplasarea la Torino, unde vecinii noștri au evoluat în grupă cu Croația și Australia.

Aceste teste prezentate de reprezentanții autorităților maghiare nu au fost făcute în vreun laborator specializat, după cum a aflat presa din Spania.

ADVERTISING

Ziarul maghiar Nepszava a fost însă primul care a anunțat că naționala Ungariei a făcut deplasarea la Torino folosindu-se de teste false, acolo participând tenismenii: Marton Fucsovics (40 ATP), Attila Balázs (131 ATP), Zsombor Piros (282 ATP), Fabian Marozsan (359 ATP) și Peter Nagy (508 ATP dublu).

Într-un interviu pentru cotidianul Marca, din Spania, reprezentanții din Ungaria au anunțat: „Vom coopera pe deplin cu autoritățile și vom informa publicul cu privire la rezultatele investigației”.

România va evolua în barajul de calificare pentru turneul final din Cupa Davis 2022, în martie, pe 4-5, cu Spania, în deplasare la Marbella.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!