Dinamo - FCSB: Televizare și echipele probabile

Dinamo - FCSB: Televizare și echipele probabile

Dinamo – FCSB, marele derbi al țării noastre, se va disputa joi, de la ora 20:00, în prima manșă a semifinalelor Cupei României.

Confruntarea va avea loc în Ștefan cel Mare, fară spectatori. De această dată, oficialii lui Dinamo au decis să nu joace pe Național Arena din cauza costurilor mare legate de închirierea celui mai mare stadion din România.

Partida Dinamo - FCSB prinde cele două echipe într-o formă nu tocmai bună. De la reluarea campionatului, Dinamo a fost învinsă de Sepsi OSK, scor 1-3, în timp ce FCSB a pierdut cu CFR Cluj, scor 0-1, și a remizat cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-2.

Ambii antrenori nu sunt nici ei în cel mai bun moment al lor. Adrian Mihalcea a fost contestat de jucătorii lui Dinamo după chiar primul său meci la Dinamo. De partea cealaltă, Bogdan Vintilă a fost și el contestat public de patronul Gigi Becali.

ADVERTISING

În plus, Dinamo este prezentă în play-out și ar vrea să spele rușinea din acest sezon cu o calificare în finala Cupei României. De partea cealaltă, cum în Liga 1 situația nu stă deloc bine, FCSB mizează și ea pe Cupa României. Având în vedere aceste lucruri, Dinamo - FCSB se anunță mai interesant ca oricând.

Dinamo nu are probleme majore de lot înaintea acestei partide. În schimb, la FCSB situația este critică. Vintilă are mari probleme la nivelul lotului și răsuflă ușurat doar pentru că Iulian Cristea a fost recuperat și va putea juca. Marile probleme rămân însă la nivelul postului de fundaș stânga, unde se așteaptă ca puștiul Pantea, în vârstă de doar 16 ani, să fie din nou titular.

ADVERTISING

Echipele probabile de la Dinamo - FCSB:

Dinamo: Piscitelli - Kostrna, Puljic, Grigore, Sin - Mrzljak, Filip - Moldoveanu, Fabbrini, Sorescu - Perovic

FCSB: Vlad - Crețu, Miron, Cristea, Pantea - Vînă, Ov. Popescu, Moruțan - Man, Petre, Olaru

Dinamo are și un ascendent moral în fața lui FCSB, având în vedere că a câștigat meciul disputat în acest an în Liga 1, pe 16 februarie, scor 2-1. Pentru Dinamo au marcat Sin și Vali Lazăr, iar pentru FCSB a punctat Florin Tănase din penalti.

În schimb, FCSB vine după cinci meciuri la rând fară victorie în derbiurile cu Dinamo. Iar ultima victorie pe terenul lui Dinamo a fost înregistrată în urma cu mai bine de cinci ani. Pe 3 mai 2015, FCSB se impunea în derbiul cu Dinamo cu 3-1.

ADVERTISING

Dinamo - FCSB s-au întâlnit în ultima dublă manșă în semifinalele Cupei Ligii 2017. Atunci, Dinamo s-a impus cu scorul general 7-2. Dinamo a câștigat acasă cu 4-1, iar în retur s-a impus cu 3-1.

Cumva, deși nu a traversat cel mai bun moment al său în istoria recenta, Dinamo a reușit să se ridice mereu la nivelul unui derbi când a întâlnit-o pe FCSB. De această dată, Dinamo nu va putea conta însă pe sprijinul publicului. Iar fanii din Ștefan cel Mare au făcut mereu o atmosferă grozavă la derbiuri.

Vali Lazăr a adus ultima victorie din Dinamo - FCSB (foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro)
Vali Lazăr a adus ultima victorie din Dinamo - FCSB (foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro)

Ce au spus cei doi antrenori înainte de Dinamo - FCSB

Adrian Mihalcea: "Vrem să jucăm finala Cupei, în prima fază. E un obiectiv al nostru şi mergem şi pe frontul acesta. Nu ne gândim în momentul de faţă să sacrificăm Cupa pentru ceea ce va urma în campionat. Dacă lucrurile sau jocul lor va fi cum a fost azi, vom avea foarte mult de suferit. Nu s-a pierdut practic nimic. Suntem într-un punct în care, dacă legăm victorii, putem să ieşim din această zonă a clasamentului" (Digi Sport).

Bogdan Vintilă: "Dacă mai sunt șanse din punct de vedere matematic, noi ne jucăm șansa. Important este să câștigăm meciurile rămase. Cât timp matematic sunt șanse, nu avem voie să abandonăm lupta. Încercăm să jucăm un fotbal și să câștigăm. În condițiile date, cred că am jucat un fotbal bun. Sunt mulțumit de juniori. În prima repriză meritam să mai marcăm un gol, pentru a închide jocul. Am cel puțin doi jucători care vor reveni sigur la meciul cu Dinamo, nu vă pot spune. Planic era un jucător important, dar dacă a ales această cale e problema lui. Cei care vin din urmă pot face față cu brio" (Telekom Sport).

Cine televizează Dinamo - FCSB?

Partida dintre Dinamo și FCSB, din prima manșă a semifinalelor Cupei României, va fi televizată de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Manșa retur este programată pe 8 iulie, la o ora ce nu a fost stabilită deocamdată, pe Național Arena, tot fară spectatori.

În cealaltă semifinală a Cupei României se vor întâlni Sepsi OSK și Poli Iași.

Cote la pariuri la Dinamo - FCSB

  • Victorie Dinamo - 3.40
  • Egal - 3.50
  • Victorie FCSB 2.12
  • Dinamo se califică în finală - 3.00
  • FCSB se califică în finală - 1.35
Rezumat: Dinamo - FCSB 2-1! Victorie de orgoliu a dinamovistilor. Cum ti s-a parut meciul?

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇