Dezvăluiri interesante ale lui Carlos Moya, despre momentele tensionate dinaintea finalei de la Roland Garros: ”Nu mă interesează! Voi câștiga acest meci”

Dezvăluiri interesante ale lui Carlos Moya, despre momentele tensionate dinaintea finalei de la Roland Garros: ”Nu mă interesează! Voi câștiga acest meci”

Rafa Nadal s-a impus clar în ultima finală de Mare Șlem a anului acesta, cea de la Roland Garros, disputată în condiții speciale, toamna, cu acoperișul tras și cu multe luni de decalaj între perioada normală în care French Open trebuia să se dispute, din cauza pandemiei de coronavirus.

În finala de la Paris, Nadal l-a demolat pe rivalul Novak Djokovici, scor 6-0, 6-2, 7-5, trecându-și în palmares al 13-lea titlu la Roland Garros și al 20-lea per total la turneele de GS.

Roger Federer va lipsi în premieră de la Australian Open din cauza problemelor medicale

ADVERTISING

A fost a patra oară când ibericul s-a impus la Paris fără să piardă set, dar trebuie spus că pariorii și specialiștii nu îl creditau înainte de startul finalei cu prima șansă. Cu scurt timp înainte de startul jocului însă, imediat după ce organizatorii au anunțat cele doua staff-uri că se va juca cu acoperișul tras, Nadal a avut un scurt dialog cu unul dintre antrenorii săi, Francisco Roig, care a mers să îi spună despre acest anunț legat de acoperiș:

Rafael Nadal vs Novak Djokovic - Final Highlights I Roland-Garros 2020

”Când au venit să ne spună că finala va fi jucată indoor, cu acoperișul tras, pe zgură indoor practic, ne-am gândit cum vom proceda să-l anunțăm pe Rafa. Cu 15 minute înainte de meci, Francisco Roig (n.r.: al doilea antrenor al lui Nadal) a mers să-i spună. Răspunsul lui Rafa a fost - Nu mă interesează, asta nu schimbă cu nimic lucrurile. O să câștig acest meci! - .

ADVERTISING

Rafa nu a spus niciodată așa ceva înaintea unui meci. El știa că nu va eșua. Nu a fost aroganță - e o persoană mult prea umilă, modestă - dar a avea un sentiment incredibil de încredere, de siguranță în acea zi”, a punctat Carlos Moya, antrenorul principal al lui Nadal din 2017, pentru portalul francez welovetennis.fr.

Nadal, imediat după reluarea jocurilor de după pandemia de coronavirus, pierduse în sferturi la Roma, în fața lui Diego Schwartzman.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Kim Clijsters a refuzat invitația de a participa la primul turneu de Mare Șlem din 2021

ADVERTISING

Alexandru Dedu a stabilit următorul obiectiv al naționalei feminine de handbal

Peste 600.000 de români au primit deja rezidență post-Brexit în Marea Britanie. Câteva mii au fost respinși din cauza infracțiunilor comise

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!