Dezvăluiri de la procesul Simonei Halep. Cum s-a implicat Novak Djokovici în mod direct

Dezvăluiri de la procesul Simonei Halep. Cum s-a implicat Novak Djokovici în mod direct

Simona Halep poate să revină pe terenul de tenis după ce i-a fost redusă suspendarea de către TAS de la 4 ani la 9 luni și astfel primul turneu la care românca de 32 de ani va participa va fi Miami Open, un WTA Masters 1000, de pe 19 martie.

Ahmad Nassar, directorul executiv al Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis, a dezvăluit care a fost rolul acestui organism în cadrul procesului în care a fost implicată Simona Halep, dar și modul în care președintele sindicatului tenismenilor profesioniști, sârbul Novak Djokovici s-a implicat direct întru ajutorarea româncei, dublă campioană de Grand Slam. Djokovici este și membru în comitetul executiv al PTPA.

ADVERTISING

Organismul pe care-l conduce Nassar a fost într-un permanent dialog cu ITIA, dar și cu Asociația Mondială a Jucătorilor, încercand să îi asigure Simonei un proces corect.

”Suntem încântați că Simona poate, în sfârșit, să treacă de acest capitol teribil. Recunoaștem, de asemenea, că apelul ei, încheiat cu succes, nu compensează timpul pierdut și nici nu șterge tulburarea cu care s-a confruntat în ultima vreme. Timp de 17 luni - aproape de două ori mai mult decât suspendarea sa redusă de nouă luni - s-a confruntat cu pierderea punctelor din clasament, pierderea premiilor în bani, știrbirea reputației, o frenezie mediatică și alte daune ireparabile. Am fost în contact cu mai mulți membri ai echipei Simonei în diferite momente pe parcursul cazului. De asemenea, am colaborat cu Asociația Mondială a Jucătorilor în numele ei, o entitate care cunoaște foarte bine sistemele de testare și de apel din sport și, mai ales, limitele acestora”, a declarat în primă fază Nassar, într-un interviu pentru iamsport.ro.

ADVERTISING

Întrebat care a fost rolul specific al lui Novak Djokovici în ajutorul pe care Simona l-a primit, Nassar a dezvăluit: ”Novak este pasionat de sprijinirea colegilor săi jucători, așa cum o demonstrează co-fondarea PTPA, serviciile sale în Comitetul nostru executiv și numeroasele cazuri în care a sprijinit direct sportivii aflați în dificultate. S-a implicat activ în discuțiile noastre despre starea sistemului anti-doping din tenis și despre îmbunătățirile sensibile care ar putea fi aduse în beneficiul tuturor jucătorilor”.

ADVERTISING

Nassar este director al PTPA din 2022 și spune că tot ce i s-a întâmplat Simonei Halep a fost incredibil de descurajant pentru ea, dar că speră ca ea să își folosească într-un mod pozitiv frustrările acumulate în acest timp de inactivitate, pentru a putea ajunge rapid în top: ”Suntem încântați că Simona are ocazia să revină în competiție. Tenisul profesionist este cel mai bun atunci când toți jucătorii sunt apți să concureze la cel mai înalt nivel. Așteptăm cu nerăbdare să o susținem pe Simona și echipa ei în următorul capitol, atât pe teren, cât și în afara lui”.

Revenirea Simonei în circuit se va produce începând cu 19 martie, în turneul de la Miami, la care a primit wild card.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!