Superliga: Rapid învinge FCSB într-un derbi fierbinte în Giulești

Superliga: Rapid învinge FCSB într-un derbi fierbinte în Giulești

Rapid București a învins în marele derbi FCSB, pe stadionul Giulești, scor 1-0, în etapa cu numărul 5 din faza de play-off a sezonului competițional 2022/2023.

Singurul gol a fost marcat de Alexandru Albu în minutul 21, din pasa superbă semnată de Funsho de pe flancul stâng.

Pe o atmosferă electrizantă, meciul a început cu circa 10 minute întârziere, după ce ambele galerii au realizat un spectacol pirotehnic și coregrafic de excepție. Arbitrul Feșnic a mai astepat până ce întreg fumul s-a disipat în atmosferă, iar derbiul de gală putea începe.

Un meci care nu a început cu foarte multe ocazii de gol, un meci foarte fizic, cu foarte multe faulturi, unul din ele îngrozitor chiar la debut. Se întâmpla în minutul 3, când Onea a intrat cu ambele picioare înainte la Coman, toată banca lui FCSB a explodat pentru a cere o eliminare cumva firească, însă Feșnic a dat doar galben, fără să consulte și VAR.

Omrani a luat galben pentru proteste, apoi a încasat și Dawa cartonaș pentru un fault cumva similar al lui Onea. Golul a venit însă pentru Rapid la prima fază de poartă adevărată. Combinație superbă pe flancul stâng, mingea ajunge la Funsho, pasă în spate în mijloc de careu pentru Albu, șut tare la colțul scurt, poate și greșeala lui Tîrnovanu.

ADVERTISING

Compagno a dat câteva lovituri de cap, toate prinse de Moldovan, a încercat și un șut din afara careului, care doar a mângâiat plasa laterală a gazdelor.

FCSB a dominat copios întreaga parte secundă, având ocazii mari, cu nemiluita, din toate unghiurile posibile și imposibile. S-au numărat circa 8 ocazii concrete de a marca, Cordea din 6 metri șutând în piciorul lui Moldovan, Șut reluând tot în piciorul portarului rapidist, Omrani reluare peste poartă din careul mic, Miculescu execuție milimetric pe lângă din 5 metri și aceste exemple pot continua..

Oaspeții în roșu și albastru s-au sabotat singure și au reușit doar al treilea meci din acest sezon fără gol marcat, după partidele cu CFR Cluj și tot cu Rapid, ambele în deplasare, din sezonul regular.

E prima înfrângere pentru FCSB în play-off, care rămâne pe 3, la 5 puncte de Farul, plus unul în spatele rivalei CFR Cluj, iar visul pentru titlu rămâne unul foarte îndepărtat acum. Urmează o deplasare infernală acum la Craiova, echipă care încă speră măcar la cupele europene.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, RAPID CÂȘTIGĂ, 1-0!!

Min.93: Și Miculescu are o ratare imensă, cel puțin 8 ocazii de gol clare a avut FCSB în acest mitan secund.

ADVERTISING

Min.91: Iese Sefer și intră Pănoiu, schimbare la Rapid.

INFO: 5 minute de prelungire.

INFO: Moldovan scoate iarăși din situație 1 la 1, acum cu Omrani, FCSB ratează cu nemiluita!

Min.87: Galben vede și Florin Ștefan pentru trageri de timp.

Min.85: Iese Șut și intră Miculescu, între timp ia și Radunovici galben pentru proteste.

Min.82: Încă o ratare uriașă FCSB, acum semnată de Șut, scoate cu piciorul Moldovan!!

Min.79: Șut slab din colțul careului al lui Sorescu, Moldovan prinde iarăși.

Min.76: Florin Ștefan intră în locul lui Junior Morais, ușor accidentat...

Min.68: Dugandzici reia și el din careul mic alături, Funsho iar a făcut jumătate de fază..

Min.66: CEA MAI MARE OCAZIE A MECIULUI! Cordea reia din 5-6 metri în piciorul lui Moldovan, cât mai poate să rateze FCSB ne putem întreba?!

Min.65: Prima schimbare la Rapid, iese Ioniță și intră Emmers.

Min.62: Șut frumos de la distanță semnat de Radunovici, prinde iarăși sigur pe el Moldovan.

Min.55: Șut din lovitură liberă Sefer, prinde ușor Tîrnovanu.

Min.50: Continuă asediul la poarta Rapidului! Șut din voleu Coman, scoate de sub bară Moldovan!!

Min.49: ULUITOARE ȘANSĂ! Tavi Popescu scapă singur cu Moldovan, dar șutează atât de nonșalant alături.....

ADVERTISING

Min.47: Deja ocazie imensă Omrani! Șut mult peste poartă din 10-12 metri, uluitor..

INFO: Trei schimbări la FCSB! Ies Compagno, Edjouma, Dawa, intră Cordea, Omrani și Cristea.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Pauză, 1-0 pentru Rapid!

Min.43: Ioniță vede galben pentru un fault la Olaru, dar cumva Feșnic dă prin compensație, căci mai devreme Albu nu vede același cartonaș după ce calcă glezna lui Coman.

Min.41: Contră superbă a lui FCSB, Compagno șutează din fața careului, după o greșeală a lui Tavi Popescu, din care totuși mingea ajunge la italian. Dar balonul mângâie doar plasa laterală...

Min.35: Încă o lovitură de cap bună Compagno, are timing bun italianul, prinde iarăși Moldovan, deasupra capului acum.

Min.34: FCSB a avut șansa ei de două ori prin Coman, și apoi Olaru, dar nu a venit șutul la poarta lui Moldovan, foarte ezitanți roș-albaștrii!

Min.27: Grigore vede galben pentru un fault dur la Compagno.

Min.22: Olaru scapă în plin careu cu Moldovan, dar șutează în picioarele acestuia!!

Min.21: GOOOOL Alexandru Albu!! 1-0, Rapid deschide scorul, superbă combinația rapidistă, Funsho pasează din flancul stâng, Albu era în centrul careului nemarcat, șut la colțul scurt, greșește și Tîrnovanu. Ce derbi avem!!

INFO: S-a dus un prim sfert de oră agitat, palpitant, dar nu au fost ocazii care să anime spiritele. Putem să contorizăm doar faulturile. Cum ar fi și ultimul făcut de Dawa, care ia galben!

Min.12: Compagno singur din 5 metri reia cu capul direct pe mijlocul porții, prinde Moldovan!

Min.10: Se intră tare, e un meci foarte fizic, momentan nu am avut încă faze de poartă..

Min.5: Tavi Popescu încearcă o reluare fantezistă la poartă de pe flancul stâng, mult alături.

Min.3: Onea face un fault NEMILOS la adresa lui Florinel Coman, cu talpa înainte, fără niciun fel de intenție de a atinge mingea. Se dă galben, apoi Omrani vede galben pentru proteste, toată banca lui FCSB este în picioare...Feșnic nu merge la VAR pentru vedea faza...

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Nu poate începe partida, e foarte mult fum după spectacolele coregrafice din tribune..

INFO: Spectacol pirotehnic minunat pe stadion. Lovitura de începere va fi dată de Ioniță I!

20.28: Au intrat jucătorii pe teren, ne pregătim de un mare meci pe Giulești!

20.20: Avem imagini și la TV, stadionul este arhiplin, sunt mulți suporteri care stau pe scări, nu au prins locuri..

19.55: Prima echipă care a ieșit la încălzire este Rapidul. La câteva minute distanță, și jucătorii FCSB-ului au ieșit pe teren, evident în huiduielile publicului gazdă.

19.40: Galeria lui FCSB e strict delimitată de restul Peluzei Sud din Giulești de o cortină uriașă de culoare albă, pentru a nu risca incidente între cele două galerii.

19.30: Circa 700 de suporteri ai celor de la FCSB au ajuns pe Giulești.

Echipe de start:

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais - A. Albu, Kait, Al. Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Bamgboye. Rezerve: Drăghia - P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen. Antrenor: Adrian Mutu.

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru (cpt.) - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous.

Arbitru: Horațiu Feșnic.

FCSB are o miză imensă în această partidă în care o poate depăși pe CFR Cluj în clasament și poate să continuie lupta doar în 2 pentru titlu, alături doar de Farul Constanța, care a trecut ieri de ardeleni, scor 1-0.

Rapidul este într-o gravă eclipsă de formă, cu 6 meciuri la rând fără victorie, însă acum un succes cu echipa roș-albastră poate salva, măcar din punct de vedere al orgoliilor, sezonul, un sezon centenar, să nu uităm, care se va termina fără trofeu pentru giuleșteni.

FCSB are, din contra, 5 meciuri la rând fără eșec, a învins lidera Farul acum o săptămână, iar în ultimul meci direct, echipa din Berceni s-a impus clar, 3-1.

REZUMAT: FCSB - Rapid 3-1. Show roş-albastru pe gazon

Este și un duel între primii golgheteri ai României, cu Dugandzici de la gazde cu 17 goluri, iar Comapgno de la FCSB liderul în clasament cu 18 reușite.

Cele două s-au mai întâlnit de 116 ori în principala competiţie internă, de 30 de ori s-au impus giuleştenii, de 45 de ori au câştigat roş-albaştrii, iar alte 41 de meciuri s-au terminat la egalitate.

Partida va fi televizată pe DigiSport, Orange Sport și Prima Sport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!