Decizie finală în ceea ce privește campionatul din Ucraina. Ce se întâmplă cu Dinamo Kiev, gruparea lui Mircea Lucescu

Decizie finală în ceea ce privește campionatul din Ucraina. Ce se întâmplă cu Dinamo Kiev, gruparea lui Mircea Lucescu

Liga profesionistă de fotbal și oficialii Federației ucrainene de fotbal au luat o decizie în ceea ce privește continuarea sau nu a campionatului, în plină invazie a Rusiei în Ucraina, de peste 70 de zile.

Liga Profesionistă din Ucraina a decis, duminică, să încheie definitiv sezonul 2021/2022 și practic să înghețe clasamentul așa cum era el înainte de război, după consumarea a doar 18 runde.

Mircea Lucescu ratează astfel, din păcate, șansa de a câștiga cel de-al doilea titlu consecutiv pe banca celor de la Dinamo Kiev.

ADVERTISING

Căci Șahtior termină pe locul 1 în clasament, la două puncte deasupra lui Dinamo Kiev. Trebuie totuși spus că în acest sezon nu se va decerna niciun trofeu și nu se va încorona o nouă campioană, după cum anunță portalul news.obozrevatel.com.

Acest lucru înseamnă o veste proastă pentru Lucescu și ai săi în Champions League. Dinamo Kiev ar urma să evolueze în preliminariile Ligii Campionilor, pe ruta non-campioanelor, urmând ca dinamoviștii să înceapă în turul secund preliminar.

Șahtior va merge direct în play-off-ul UCL, pe ruta campioanelor.

ADVERTISING

Și cum și Cupa Ucrainei a fost anulată, Zorya, Dnipro și Vorskla Poltava vor merge și ele în cupele europene, Dnipro în preliminariile Europa League, în timp ce Zorya și Vorskla se vor înscrie în Conference League.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!