Mircea Lucescu a fost pentru câteva zile antrenorul celor de la FC Porto

Mircea Lucescu a fost pentru câteva zile antrenorul celor de la FC Porto

Reputatul antrenor român Mircea Lucescu, în prezent la Dinamo Kiev, a fost pe punctul să înceapă în trecut o aventură la unul dintre cele mai galonate cluburi din Portugalia.

E vorba de FC Porto, iar informația a fost furnizată de Pinto da Costa, cel care a sărbătorit săptămâna trecută 40 de ani de când ocupă postul de președinte al grupării alb-albastre.

Pinto a dezvăluit la acest ceas de sărbătoare numele celor doi antrenori pe care i-a convins să semneze cu Porto aproape cu forța, dar care până la urmă niciunul nu a mai ajuns la club, unul dintre ei fiind Il Luce.

ADVERTISING

Evenimentul a avut loc în 1990, când Lucescu era încă antrenor sub contract cu Dinamo. A venit în Portugalia, a ajuns la o înțelegere cu Pinto, însă totul a căzut după ce s-a aflat de situația sa. Dinamo a aflat de negocierile lui Lucescu cu Porto și a cerut o sumă de bani pentru a-l dezlega de contract pe fostul selecționer al României.

”Mircea Lucescu a fost aici, la Porto, și toată povestea este foarte amuzantă pentru că a stat la sora regretatului și iubitului Reinado Teles. A stat două zile ascuns de presă. Sora lui Reinaldo îi aducea mâncarea, nu ieșea să-l vadă careva. Am semnat contractul. El antrena la Dinamo, dar a spus că a fost lăsat de club să plece. Nu era așa. Nu numai că n-a fost lăsat să plece, dar Dinamo a cerut și mulți bani. Apoi, clubul italian Pisa a plătit cât dorea Dinamo și a semnat.

ADVERTISING

Îmi vorbește și astăzi despre acel episod. Când a fost aici, i-am dat o emblemă strălucitoare cu FC Porto, pe care o folosește des. Cu ceva timp în urmă a venit în Portugalia, în vacanță, și o avea pe rever. Mi-a părut rău pentru că, după cum s-a dovedit, a fost un antrenor de calitate și am crezut în el”, a declarat Costa pentru portalul maisfutbol.iol.pt.

Lucescu a mers la Pisa imediat după ce a terminat contractul cu Dinamo, dar a retrogradat în acel sezon în Serie B.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!