Debut superb pentru Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024, alături de Carlos Alcaraz (Video)

Debut superb pentru Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024, alături de Carlos Alcaraz (Video)

Cuplul format din spaniolii Rafael Nadal și Carlos Alcaraz a câștigat partida din primul tur al turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Cei doi, despărțiți de 17 ani în acte, au făcut pentru prima dată pereche într-un meci oficial de dublu, având în fața lor o pereche mult mai sudată, argentinienii Maximo Gonzalez și Andres Molteni, favoriți 6 la Paris.

A fost un meci dificil, câștigat cu greu de către iberici, scor 7-6 (4), 6-4, iar cei doi merg mai departe în visul lor către o medalie. În optimile de finală, Nadal și Alcaraz vor da peste o echipă din Olanda (Tallon Griekspoor/Wesley Koolhof) sau una din Ungaria (Marton Fucsovics/Fabian Marozsan).

Nadal este dublu campion olimpic, la simplu în 2008 și la Rio în 2016 la dublu. Alcaraz vine după succesele la Paris și Wimbledon și este mare favorit la aurul olimpic aici la simplu la JO. Atmosfera a fost una excepțională pe arena Philippe Chatrier, care s-a umplut la fel ca la un meci mare, iar cel mai aclamat jucător a fost de departe Nadal. Viteza de deplasare a lui Carlitos este completată din spatele terenului de o știință a jocului minunată a lui Rafa, care este de 14 ori campion în istorie aici la French Open.

ADVERTISING

Pentru Rafa urmează primul meci pe tabloul de simplu, azi de la 14.30 cu Marton Fucsovics din Ungaria.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!