Concluziile trase de Rafael Nadal după ce a pierdut finala turneului de la Bastad

Concluziile trase de Rafael Nadal după ce a pierdut finala turneului de la Bastad

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a jucat la Bastad (Suedia) prima sa finală după Roland Garros 2022, s-a declarat nemulţumit de nivelul arătat în ultimul act (3-6, 2-6 cu Nuno Borges), dar este bucuros că a evitat o accidentare, scrie AFP.

Nadal, 38 ani, a fost învins după mai puţin de o oră şi jumătate de joc în duelul cu Nuno Borges, locul 51 ATP şi cap de serie numărul 7. În acest an, problemele lui de la şold i-au limitat prezenţa la doar şase turnee.

''Nivelul este departe de ceea ce ar trebui să fie. Şi energia la fel. A fost o săptămână lungă cu meciuri lungi. Chiar dacă corpul meu nu a suferit, ceea ce este important, dar mental şi fizic nu sunt obişnuit să joc patru zile la rând şi meciuri lungi. Trebuie să fac o analiză bună şi să aflu motivul pentru care am jucat în acest mod, chiar dacă energia nu a fost cea bună. Lucruri ca acesta se pot întâmpla şi asta este situaţia. Nu trebuie să mint sau să ascund nimic'', a spus Nadal după finală.

ADVERTISING

Spaniolul a sărit peste Wimbledon pentru o pregătire cât mai bună în vederea turneului olimpic de tenis de la Roland Garros, unde a câştigat 14 din cele 22 de turnee de Grand Slam.

Fostul lider mondial, care ar urma să se retragă la finalul anului, a câştigat la Olimpiadă o medalie de aur la simplu în 2008 şi una de aur la dublu în 2016.

La JO 2024, Nadal va juca la simplu şi va face pereche cu Carlos Alcaraz, campionul de la Wimbledon, în proba de dublu a turneului olimpic de tenis prevăzut între 27 iulie şi 4 august.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!