David Popovici, după triumful din proba de 100 de metri liber: "Sper că v-am făcut pe toți mândri"

David Popovici, după triumful din proba de 100 de metri liber: "Sper că v-am făcut pe toți mândri"

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, dar spune că nu s-a pregătit extraordinat pentru acest turneu final.

citizen

În schimb, sportivul nostru recunoaște că a fost într-o formă competițională bună.

Pasionat de pariuri? Vezi aici ponturile zilei

"Mă bucur că într-un final s-a reușit să se difuzeze la televizor (competiția de la Budapesta – n.r.) și, cu ocazia asta, milioane de telespectatori – sper că nu exagerez – au reușit să mă susțină și sper că v-am făcut pe toți mândri. Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept", a spus David într-un interviu acordat TVR.

"Nu a fost un concurs pentru care ne-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face și mai optimit în legătura cu ce se poate întâmpla în viitorul apropiat. Aș minți însă dacă aș spune că nu am fost într-o stare bună. Am fost, numai că nu știam. E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare", a continuat înotătorul în vârstă de doar 17 ani.

citizen

Întrebat de reporterul TVR dacă performanța lui reprezintă un îndemn pentru copii să se îndrepte către înot, dublul campion mondial a spus că încurajează orice copil să facă sport.

“Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin absolut orice sport, orice copil care vrea să facă sport. Sportul este cel mai bun ambasador și o populație educată din punctul ăsta de vedere este una sănătoasă și gata să înfrunte și alte probleme din alte domenii”, a conchis Popovici.

citizen

David Popovici a devenit campion mondial, miercuri seara, și în proba de 100 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Budapesta.

Este cea de-a doua medalie de aur câștigată de tânărul înotător român la această ediție a turneului final, după cea de acum doua zile din proba de 200 de metri liber.

Sportivul în vârstă de doar 17 ani a câștigat proba regină a înotului cu timpul de 47.58 secunde, cu doar șase sutimi peste următorul clasat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇