Daniel Boloca se dezice total de România: "Ce greșeală am comis! Eu sunt italian"

Daniel Boloca se dezice total de România: "Ce greșeală am comis! Eu sunt italian"

Mijlocașul formației Sassuolo, Daniel Boloca, a afirmat că a comis o mare greșeală în momentul în care a acceptat să joace pentru naționala României deoarece el se consideră italian.

Boloca a disputat un meci pentru naționala României, iar apoi a refuzat să mai accepte convocările, în speranța că va fi chemat la reprezentativa Italiei.

Într-un interviu acordat Cronache di Spogliatoio, Boloca a afirmat că s-a certat cu părinții săi deoarece nu dorea să accepte să joace pentru România, dar în final a cedat.

ADVERTISING

„Prima convocare a venit din România, părinții mei s-au născut acolo și au ajuns în Italia ca extracomunitari. Nu m-am gândit niciodată că voi fi chemat la o echipă națională. A fost o senzație foarte frumoasă pentru ai mei.

Eu nu eram foarte sigur, aveam unele dubii. M-am certat cu ei și le-am zis că eu nu vorbesc limba, în casă discutăm mereu în italiană și uneori mai scapă un cuvânt românesc. Înțeleg când vorbesc, dar… Sunt născut în Italia… Era o ocazie unică și părinții mei erau prea mulțumiți. Așa că am acceptat", a spus Boloca, citat de Gsp.ro.

ADVERTISING

El a afirmat că a simțit încă din prima clipă că venirea la naționala României e o greșeală.

„Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala comisă. Nu înțelegeam nimic și ei mai vorbeau repede. Mă trezeam la prânz sau la cină cu ceilalți jucători care încercau să mă ajute să mă integrez și eu dădeam din cap și râdeam ca prostul.

Chiar eram în dificultate. O lună mai târziu, am primit vestea că naționala Italiei mă cheamă pentru un stagiu la care Roberto Mancini voia să testeze câțiva tineri din Serie B. Eram în al nouălea cer, am acceptat și am înțeles care va fi destinul meu", a mai spus Boloca, fotbalist născut în Italia din părinți români.

ADVERTISING

Apoi, el a explicat cum a refuzat să mai vină la naționala României.

"Când a venit convocarea, m-au chemat ca să afle care ar fi intențiile mele. 'Voi fi onest cu voi. Vă mulțumesc, pentru că m-ați tratat într-un mod rafinat, dar mă simt italian. Mi-ați dat destule, fără să mă faceți să simt vreo lipsă. A fost un moment special în familie, însă din respect pentru voi trebuie să admit că nu e ceea ce vreau'.

Privind înapoi, am greșit acceptând convocarea. Eram complet alături de drum. Dar nu știam dinainte. Dacă mergi la națională, trebuie s-o faci cu inima! Sunt recunoscător pentru acea chemare, dar nu era cazul să mai vin în România", a mai spus Boloca.

Daniel Boloca a prins 6 minute pentru naționala României în amicalul cu Slovenia din noiembrie 2022.

El a fost cumpărat de Sassuolo cu 10 milioane de euro de la Frosinone.

A prins 11 meciuri în acest sezon de Serie A și a marcat un gol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇