Cum schimbă victoria lui Naomi Osaka componența top 10 WTA și ce calcule se fac acum pentru capii de serie la Roland Garros

Cum schimbă victoria lui Naomi Osaka componența top 10 WTA și ce calcule se fac acum pentru capii de serie la Roland Garros

Naomi Osaka a cucerit marele trofeu de la US Open și acum calculele pentru capii de serie la Roland Garros se schimbă radical, așa cum se schimbă și componența din top 10 WTA, la finalul turneului de la Flushing Meadows.

Nipona va reveni în top 3 WTA, de luni încolo, iar aspectul clasamentului WTA, la vârf, se schimbă radical cu doar o săptămână înainte de ultima actualizare ce va fi luată în calcul pentru stabilirea listei capilor de serie pentru French Open.

Naomi Osaka | US Open 2020 Winner's Speech
ADVERTISING

După succesul de la USO, Osaka va veni pe 3 WTA, în spatele lui Ash Barty și a Simonei Halep, ambele absente la New York. În plus, trebuie lăudată și ascensiunea Vikăi Azarenka, care revine în top 15 WTA pentru prima dată după 2017. Ea va urca de luni până pe locul 14 în lume.

Osaka începuse turneul din SUA de pe 9 WTA, fiind cap de serie 4 și având în vedere că anul trecut fusese învinsă în optimi, acum a acumulat 1.760 de puncte, ajungând la totalul de 5780. Doar Barty cu 8717 și Halep cu 6356 sunt singurele care o depășesc acum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Naomi Osaka câștigă al treilea titlu de Grand Slam din carieră

Barty deja s-a retras de la Roland Garros, așa că cel mai probabil, având în vedere că Halep nu poate pierde poziția de cap de serie 1, Osaka va fi a doua favorită la French Open, rămânând de văzut însă ce se va întâmpla și la Roma, un turneu unde câștigătoarea va primi 900 de puncte WTA. Este clar însă că Osaka va rămâne, oricum, între primele patru favorite în Franța.

Dar iată cum arată acum top 10 WTA, după terminarea US Open:

  1. Ashleigh Barty 8717 puncte
  2. Simona Halep 6356
  3. Naomi Osaka 5780
  4. Karolina Pliskova 5205
  5. Sofia Kenin 4700
  6. Elina Svitolina 4580
  7. Bianca Andreescu 4555
  8. Kiki Bertens 4335
  9. Serena Williams 4080
  10. Belinda Bencici 4010
ADVERTISING

Începând de luni va începe puternicul turneu Masters de la Roma, care va fi televizat în întregime pe DigiSport, iar fiecare meci al Simonei Halep va fi LIVE pe SpotMedia.ro.

Simona Halep își cunoaște prima posibilă adversară la Roma. Cum arată tabloul fostei lidere mondiale WTA

Citește și alte știri din tenis interesante, numai pe SpotMedia.ro:

Discurs savuros al lui Naomi Osaka după finala de la US Open cu Azarenka: "Nu vreau să mai joc finale cu tine!"

Patricia Țig merge în finala de la Istanbul și o va înfrunta pe Genie Bouchard


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!