Cum explică un specialist ultima lovitură încercată de avocații Simonei Halep, pentru a scăpa de suspendarea aspră de 4 ani

Cum explică un specialist ultima lovitură încercată de avocații Simonei Halep, pentru a scăpa de suspendarea aspră de 4 ani

Simona Halep așteaptă acum cu înfrigurare rezultatul apelului de la TAS, acolo unde a compărut în fața curții cu juri, între 7 și 9 februarie, pentru a modifica măcar, dacă nu chiar anula, pedeapsa de 4 ani primită din partea tribunalului londonez Sports Resolution.

Pe lângă apelul efectuat deja la Lausanne, avocații lui Halep, 32 de ani, dublă campioană de Grand Slam, au anunțat că au cerut despăgubiri firmei canadiene care a produs acel supliment contaminat cu Roxadustat.

Doru Toma, un avocat specializat în drept sportiv, a explicat motivul pentru care apărarea marii noastre sportive s-a îndreptat înspre atacul împotriva acestei firme canadiene, Schinoussa Superfoods, care ar fi contaminat produsul denumit Keto MCT: „Cred că Simona Halep și echipa ei de avocați au fost tot timpul consecvenți în ceea ce au declarat. Simona de la început a spus că nu s-a dopat.

ADVERTISING

Că a fost un supliment nutritiv pe care l-a luat și care a fost contaminat și acest lucru în momentul de față confirmă faptul că ea crede în această idee și din acest punct de vedere nu a fost niciodată închis momentul în care putea să acționeze în instanță”, a explicat Doru Toma, conform Știrile Pro TV.

Acest avocat a continuat intervenția sa, spunând practic că la TAS totul se judecă de la zero, iar aici se va da verdictul direct pe culpa de dopaj sau nu: „Nimic nu are niciun fel de legătură, din punctul meu de vedere, nu influențează decizia de judecată. Decizia din fond a fost. Nu a negat nimeni contaminarea, posibila contaminare a acestor produse. Ca atare, dacă ei cred și au analize făcute care dovedesc acest aspect, din punctul meu de vedere nu are nicio legătură. La TAS se stabilește dacă este vinovat sportivul în materie de dopaj. Faptul că această firmă a greșit din punct de vedere al modului în care a informat publicul în legătură cu conținutul produsului său, este ceea ce este important”.

'I know I'm clean': Two-time Grand Slam champion Simona Halep opens up about doping scandal

Simona Halep a fost suspendată 4 ani de către londonezii de la Sports Resolution, pe 12 septembrie 2023. Perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026, dacă nu cumva apelul de la TAS nu va schimba lucrurile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!