Cum explică Pep Guardiola eșecul lui Manchester City cu Chelsea din finala UEFA Champions League

Cum explică Pep Guardiola eșecul lui Manchester City cu Chelsea din finala UEFA Champions League

Pep Guardiola, antrenorul spaniol al celor de la Manchester City, a încercat să ofere primele explicații după prima sa finală de Champions League pierdută în cariera de antrenor, de altfel și prima finală de UCL pierdută în istoria clubului cetățenilor, scor 0-1 cu Chelsea.

Singurul gol a fost reușit de germanul Kai Havertz în minutul 43, iar astfel cei de la Chelsea au devenit campionii Europei pentru a doua oară, după succesul cu Bayern din 2012.

Chelsea a învins-o pe Manchester City și a câștigat Liga Campionilor

ADVERTISING

Imediat după partidă, Guardiola, vizibil dezamăgit, a declarat pentru francezii de la RMC Sports: ”Este un succes pentru noi faptul că am ajuns până în finală. Vom învăța din acest eșec și vom reveni mai puternici. Fotbaliștii mei au jucat excepțional. Am avut șanse la începutul partidei, am făcut, per total, un meci bun. Au dat totul băieții. Dar uneori câștigi, alteori nu. Așa e în fotbal. Chelsea nu și-a făcut jocul obișnuit și din acest motiv a apelat la mingi lungi. Însă nu m-a mirat.

Am făcut un sezon excelent. Sunt trist pentru că am pierdut, am avut și noi ocazii bune. A fost prima noastră finală și cred că ne-am ridicat la un nivel bun. A fost un meci foarte echilibrat, ne-am ridicat la nivelul unei echipe puternice și foarte agresive. Sunt trist. Nu am suferit pe faza defensivă, dar am avut probleme la construcție. Din punct de vedere defensiv cred că am fost destul de solizi. Nu am profitat de ocaziile pe care le-am avut și Chelsea a câștigat", au fost vorbele lui Guardiola de la final de partidă, citat și de cotidianul iberic Marca.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Antrenorul german Thomas Tuchel este la primul său trofeu european, după ce anul trecut a mai bifat o finală pe banca lui PSG.

La final de sezon, City se poate lăuda cu două trofee, Premier League și Cupa Ligii Angliei.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Rezultatele înregistrate în primele meciuri din barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1

Clasamentul WTA la startul Roland Garros: Urcare impresionantă pentru Sorana Cîrstea

Peste 9.700 de persoane s-au vaccinat până acum la maratonul din Capitală. Cele mai multe la Sala Palatului

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!