Cum explică Daniil Medvedev eșecul din finala de la Australian Open cu Rafael Nadal

Cum explică Daniil Medvedev eșecul din finala de la Australian Open cu Rafael Nadal

Marele jucător rus Daniil Medvedev, locul 2 mondial ATP, a fost nespus de trist la ceremonia de premiere de după finala de la Australian Open pierdută cu Rafa Nadal, una în care a condus cu 2-0 la seturi și părea că este ferm în control.

Nadal a întors însă senzațional și a câștigat cu 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, iar campionul rus rămâne doar cu titlul de la US Open de anul trecut. La ceremonie, el a adresat un mesaj superb:

”Ce pot să spun, e greu de vorbit după așa o finală pierdută. A fost un meci fabulos, am încercat doar să joc tenis, l-am întrebat după meci pe Nadal dacă e obosit. A fost nebunește ce a făcut, și-a ridicat nivelul atât de mult, a luat și Slamul 21, e un mare campion Rafael, rivalitatea noastră poate că încă nu este gata, felicitări tuturor.

Mulțumesc și celor din echipa mea, o să împărțim și aceste momente grele, cred că în Rusia soția a spart televizorul, nefiind în lojă, îi mulțumesc și ei. Felicitări tuturor organizatorilor, fără ei nu am fi putut face nimic în această perioadă tulbure”, a spus Medvedev, la finalul jocului.

ADVERTISING

Din punct de vedere al clasamentului, Daniil se apropie de Djokovic, având 10125 de puncte, față de cele 11015 lungimi ale sârbului.

Nadal este pe locul 5, cu 6875 de puncte.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!