Rafa Nadal, vizibil emoționat după triumful de la Australian Open. Prima reacție a campionului spaniol

Rafa Nadal, vizibil emoționat după triumful de la Australian Open. Prima reacție a campionului spaniol

Rafa Nadal intră în istoria tenisului și câștigă al 21-lea trofeu de Mare Șlem din cariera sa, după o finală epică în fața lui Daniil Medvedev, terminată în 5 seturi, după ce a fost condus cu scorul de 0-2.

Marele campion spaniol a avut parte de o finală dramatică, în care a trebuit să stea pe teren peste 5 ore și 20 de minute. La ceremonia de premiere de după joc, Rafa a fost vizibil emoționat și iată ceea ce a transmis:

”Știu că e un moment greu pentru Daniil, e un campion nemaipomenit. Cred că a avut aceleași șanse ca și mine să ridice acest trofeu, dar sunt sigur că în viitor îl vei ridica de cel puțin două ori în carieră. E unul dintre cele mai emoționante meciuri pe care le-am castigat în întreaga mea carieră.

Nu prea pot să zic nimic acum, sunt copleșit, e uimitor căci acum o luna și jumătate nici nu credeam că pot lua startul la AO. Am muncit enorm, am luptat în fiecare secundă să pot face asta. Vă mulțumesc atât de mult că mă iubiți în acest fel.

ADVERTISING

Rafael Nadal triumfă la Australian Open și devine cel mai titrat tenismen al tuturor timpurilor

Le mulțumesc atât de mult celor din lojă, le mulțumesc familiei, celor care nu au putut să fie alaturi de mine azi. Promit să mă întorc și la anul la acest frumos turneu”.

Este doar al doilea turneu pe care Nadal îl dispută în ultimele 6 luni, după o operație la activ și după o infectare cu noul coronavirus.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!