Cum arată tabloul primelor sferturi de finală de la Australian Open

Cum arată tabloul primelor sferturi de finală de la Australian Open

La Australian Open 2023 s-a mai încheiat o zi, cea de duminică, iar multe rezultate au fost surprinzătoare, printre care, de departe, capul de afiș rămâne eliminarea prematură a liderului mondial WTA, Iga Swiatek.

Aceasta a fost învinsă în optimi de finală de Elena Rybakina, Kazahstan, campioana de la Wimbledon, scor 6-4, 6-4. Tot azi, Jelena Ostapenko a trecut de Coco Gauff, 7 WTA, scor 7-5, 6-3, urmând ca cele două învingătoare să se dueleze în sferturi.

Rybakina, foarte sigură pe ea după victoria cu Swiatek: "Pot ajunge numărul 1 în lume"

ADVERTISING

Pe partea cealaltă de tablou, Jessica Pegula, 3 WTA, cea mai bine clasată rămasă în competiție, a trecut de Barbora Krejcikova, scor 7-5, 6-2. Sportiva americană se va duela în sferturi cu Victoria Azarenka, cea care a trebuit sa treacă de un meci foarte greu cu Zhu Li din China, 87 WTA, scor 4-6, 6-1, 6-4, după 2 ore și 42 de minute de joc, un meci care s-a terminat la aproape 2 noaptea și 20 de minute în Melbourne.

La masculin, am avut parte de un super meci între polonezul Hubert Hurkacz și Sebastian Korda din SUA, câștigat de ultimul cu 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6, după 10-7 în maxi tiebreak, un meci întins pe durata a 3 ore și 30 de minute. În sferturi, americanul care l-a eliminat și pe Medvedev aici la Melbourne îl va înfrunta pe rusul Khachanov, cel care l-a depășit pe japonezul Nishioka, 6-0, 6-0, 7-6.

Stefanos Tsitsipas Wins 5 Set Thriller! | Australian Open 2023

În fine, în celalalt sfert vor juca Jiri Lehecka și Stefanos Tsitsipas. Cehul l-a învins surprinzător pe Felix Auger, 7 ATP, 4-6, 6-3, 7-6, 7-6. iar grecul cel mai bine clasat acum concurent de la Australian Open l-a depășit pe Jannick Sinner, 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3, după un meci maraton de 4 ore și două minute.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!