Cum arată noul plan al echipelor din Europa pentru reorganizarea Champions League

Cluburile din Europa vor o altfel de organizare a Champions League pe viitor, iar acum există un nou plan întocmit de mai multe grupări de pe Bătrânul Continent.

Există ideea ca două echipe care nu prind Champions League pentru sezonul viitor, în urma clasamentului din ligile interne, să aibă acces totuși la UCL pe baza clasamentului coeficienților realizați în ultimii 5 ani.

La un an după prăbușirea Superligii Europene, un nou proiect sau un nou plan stă să se nască în Europa, după cum anunță cotidianul britanic The Guardian.

ADVERTISING

ECA, și anume Asociația Cluburilor Europene, asociație care cuprinde și 10 echipe din Premier League, va face un lobby la UEFA pentru a permite ca două echipe care nu se califică pe calea uzuală în Ligă să intre totuși acolo, grație clasamentului coeficientului produs în ultimele sezoane.

Propunerile au fost deja înaintate forului superior și vor fi discutate, urmând ca schimbările să aibă loc, dacă planul va fi acceptat, din sezonul 2024 încolo.

ADVERTISING

Președintele ECA este acum Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain).

Echipe care ar putea profita de pe urma acestei modificări ar putea fi Arsenal Londra, Borussia Dortmund, Valencia, Lyon sau chiar AS Roma.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!