Cum arată clasamentul din grupa României și care sunt calculele calificării la EURO 2024

Cum arată clasamentul din grupa României și care sunt calculele calificării la EURO 2024

După primele 5 runde din preliminariile pentru EURO 2024, România este pe locul 2 și încă speră la calificarea în turneul final din Germania, depinzând în acest moment doar de ea.

România a remizat doar pe teren propriu sâmbătă seara, scor 1-1 cu Israel, dar păstrează șanse intacte pentru calificarea la turneul final.

În acest moment, Elveția e lideră cu 11 puncte, urmată de România cu 9, Israel cu 8, Belarus și Kosovo cu câte 4 puncte, iar lanterna roșie este Andorra, cu doar 2 lungimi. România trebuie să învingă marți Kosovo, având în vedere că în aceeași zi, Elveția și Israel vor juca acasă cu Belarus și Andorra, și cel mai probabil vor repurta victorii.

REZUMAT: România - Israel 1-1. Joc fricos, punct norocos

Kosovo este în acest moment lipsită de șanse la calificare, sau are doar unele teoretice, depinzând de alte rezultate indirecte. În dubla din 12 și 15 octombrie, România are meciuri cu Andorra și Belarus, în timp ce Israel are meci acasă cu Elveția și în deplasare cu Kosovo, un program infinit mai greu față de băieții lui Iordănescu.

ADVERTISING

La finalul preliminariilor, jucăm mai întâi returul din Israel pe 18 noiembrie, iar pe 21 avem meci cu Elveția acasă, zi în care Israel joacă cu Andorra și are trei puncte asigurate, deci ar fi ideal să nu depindem de acel ultim meci.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!