Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a vorbit după egalul cu Israel: „E destinul nostru să ne chinuim”

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a vorbit după egalul cu Israel: „E destinul nostru să ne chinuim”

Selecționerul Edi Iordănescu a avut un prim discurs după egalul bifat de România cu Israel, scor 1-1, sâmbătă seara pe Arena Națională, în cadrul preliminariilor EURO 2024.

La capătul unui meci în care România nu a impresionat, iar Israelul a dominat copios pe final, Iordănescu a avut mai degrabă un discurs diplomat și rece: „Înainte de orice, trebuie să mulțumim publicului. Am aprins speranță, iar publicul a reacționat. Mi-aș fi dorit să le oferim mai mult, dar atât am putut în seara asta. Suntem conștienți de cum s-a desfășurat jocul. Am avut 1-0 și, dacă gestionam diferit, puteam câștiga. Dar puteam să și pierdem.

ADVERTISING

Încrederea mea în grup rămâne intactă. Suntem încrezători că putem merge la Euro. Ne-am fi dorit mai mult, dar rămânem neînvinși după 5 meciuri și suntem pe loc calificabil”, a declarat Edi Iordănescu la televiziunea Prima TV.

El spune că România a gestionat așa cum trebuie primul mitan, dar și că îl frământă un fenomen care se petrece la mijlocul terenului în jocul nostru: „Cred că am gestionat bine prima repriză, Israel n-a avut ocazii. Am acoperit bine terenul, am avut o intensitate acceptabilă, chiar dacă mi-aș fi dorit să-i întâmpinăm mai agresiv în unele momentele. Să fim și obiectivi, ei au foarte multă calitate individuală. Din păcate, în repriza a doua ar fi trebuit să facem mai mult, să producem mai mult. Am cedat destul de ușor, am făcut foarte multe greșeli. Nici jucătorii care au intrat pe parcurs nu au adus plusul așteptat.

Discursul lui Edi Iordănescu, după România - Israel 1-1: "Trebuie să o ducem până la capăt!"

Am încredere în calitatea individuală a noastră. Dacă e ceva ce mă frământă e că mi-aș dori mai multă liniște la construcție, oportunitățile ni le creăm din tranziții și nu e suficient. Toate meciurile sunt importante, Kosovo a revenit cu Elveția, a scos punct, și Kosovo, și Israel au fotbaliști cu calitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mergem înainte pe coeziune, pe grup, pe spirit și sunt sigur că avem băieți cu calitate care pot ieși la rampă. Dar trebuie mai mult curaj”, a mai precizat selecționerul.

România va disputa marți seara un meci cu Kosovo, pe 12 septembrie, de la aceeași oră, 21.45, tot pe Arena Națională din București. Meciul va fi LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!