Cu ce sumă a vândut Țiriac turneul de la Madrid

Cu ce sumă a vândut Țiriac turneul de la Madrid

Ion Țiriac a cedat turneul de la Madrid lui IMG în schimbul unei sume uriașe.

Omul de afaceri român ar fi încasat de la compania americană o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de dolari, scrie ProSport.

Țiriac nu are însă de gând să stea departe de lumea tenisului și pune la cale un turneu organizat la București.

Mai exact, Țiriac vrea să aducă un turneu ATP la Otopeni, unde ridică un complex cu mai multe terenuri de tenis și o arenă centrală.

Ion Țiriac a anunțat, pe 6 decembrie, vânzarea turneului de la Madrid.

ADVERTISING

Compania Super Slam Ltd, deținută de omul de afaceri român în vârstă de 82 de ani, a ajuns la un acord pentru vânzarea turneului câtre IMG, o companie înființată în 1960.

"IMG, o companie Endeavour și lider global în sport, evenimente, media și modă, a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd și afiliații săi pentru a achiziționa turneul de tenis Mutua Madrid Open și turneul de golf Acciona Open de España. Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce va primi aprobarea ATP și WTA", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al turneului.

ADVERTISING

"Prin această achiziție, Madrid Trophy Promotion SLU (MTP), entitatea spaniolă care operează turneul, va deveni parte a IMG, directorul general al MTP și, totodată, directorul turneului, Gerard Tsobanian, devenind Senior Vice President, Tennis Events, IMG. Tsobanian și echipa sa vor continua să supravegheze desfășurarea de zi cu zi a Mutua Madrid Open, ca parte a diviziei globale de evenimente de tenis a IMG, condusă de Gavin Forbes", se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇